Битка между най-мощните машини в САЩ – National Geographic Channel

National Geographic Channel – ново през юни 2014

Непобедимите (9×60)
от 26 юни, в сряда, от 21:55 часа
премиера на поредицата

Всяка седмица най-добрите американски фирми влизат в схватка с ценните си продукти. Супер подсилено стъкло, устойчиво на взрив, се изправя срещу изключително силна водна струя. Цистерна с вакуумна помпа, способна да засмуче 10 кубични метра вода за една минута, се състезава с електрoмагнит с товароподемност 9 тона. Огнеупорен плат поема предизвикателството на нажежена военна горелка за газокислородно рязане. Кой ще спечели в схватката на „Непобедимите”?

Търсачи на съкровища (9×30)
от 13 юни, в петък, от 21:55 часа
премиера на поредицата

На 4700 м. надморска височина има 50% по-малко кислород, два пъти повече удари от мълнии, ураганни ветрове и съкровища, които очакват да бъдат открити. Планината Антеро в Колорадо е дом на най-богатите и многобройни находища на скъпоценни камъни, но намирането им не е лесна задача. Въоръжени с малко повече от собствените си ръце и железни прътове, тези съвременни търсачи на съкровища продължават 150-годишната традиция на предшествениците си. Те се борят с майката природа, свлачища и крадци, с надеждата да забогатеят. Вижте как търсят топаз, аквамарин и опушен кварц в най-високите и опасни находища на скъпоценни камъни в Северна Америка.

Змийско избавление (16×30)
от 20 юни, във вторник, от 20:55 часа
премиера на поредицата

„Змийско избавление” е интригуваща и вълнуваща нова поредица за двама петдесятни пастори, които се уповават на знаци от Библията и укротяват змии. Те ловуват, залавят и се прекланят пред някои от най-опасните влечуги в света. Вярванията им датират от поколения и намират основа в Светото писание. National Geographic има безпрецедентен достъп до този потаен и незаконен свят.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ

Саможертвата (2×16)
от 6 юни, в петък, от 20:55 часа
премиера

„Саможертвата” се състои изцяло от ремастерирани и оцветени архивни материали от Втората световна война, много от които не са излъчвани досега. Филмът разказва за десанта в Нормандия през погледа на онези, които са го преживели. Тези важни за историята дни са представени от позицията на цивилни французи и военни от двете страни на конфликта. Разказите на прочути личности като Дуайт Д. Айзенхауер и Ервин Ромел се преплитат с онези на анонимни войници и граждани като филмовия режисьор Самюъл Фулър и шофьора на Айзенхауер, Кей Съмърсби. От подготовката за десанта чак до освобождаването на Париж, историите на тези мъже и жени ни предлагат въздействаща и безценна интерпретация на този основен исторически момент.

Спасители на бойното поле: Последното укрепление (1×120)
от 15 юни, в неделя, от 21:55 часа
премиера

Войната в Афганистан е към края си и настъпва последния сезон на битки между силите на САЩ и талибаните. Нападенията и насилието са чести. Военновъздушната база в Баграм приютява повече от 35 000 души, които разчитат на защитата на три въздушни отряда: пети екип „Рийпър”, въоръжените сили на 455-та ескадрила и Спасителния ескадрон.

Тайните на Буда (1×60)
от 22 юни, в неделя, от 20:55 часа
премиера

Със стотици милиони последователи, будизмът е една от великите световни религии, но знаем сравнително малко за ранната му история. Едно от най-свещените места за религията е Лумбини, където отдавна се смята, че е бил роден Буда. Там се намират единствените паметници, свързани с живота му, които не са били унищожени или напълно затрупани. В „Тайните на Буда” д-р Робин Конингам и международен екип от археолози получават специален достъп до разкопки в този обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Те ще се опитат да разкрият някои от най-големите загадки за ранните дни на Будизма, включително точно кога е живял Буда и дали твърдението за раждането му в Лумбини е фактически обосновано. Откритията им могат да променят историята на една от най-големите световни религии.