„Битка в залива на сьомгата“ – риболовен екшън по Discovery Channel

Discovery Chanel разкрива предизвикателствата при „Битка в залива на сьомгата”

Премиерната поредица представя детайли при улова на една от най-скъпите риби в света

Всяка година сезонът на сьомгата води до битки в Бристолския залив, но сега съревнованието е по-голямо от всякога. Цените са рекордно високи, риба има в изобилие и надпреварата кой ще улови най-много тече с пълна сила. Discovery Channel представя отблизо трудностите, с които се сблъскват рибарите в новата поредица „Битка в залива на сьомгата”. Предаването започва на 18-и февруари, сряда, от 21:00 ч.

Премиерната поредица започва дни преди годишната миграция на повече от 44 млн. сьомги в Бристолския залив, Аляска и проследява работата на пет капитана и техните кораби. В залива ръката на закона е дълга, всеки член на екипажa е много избухлив, а едно единствено решение може да доведе до коренно различни последствия – забогатяване или оскъдна печалба.

„Битка в залива на сьомгата” показва предизвикателствата, пред които се изправят рибарите: сред строго охраняваните морски „територии” по време на четириседмичния риболовен сезон 1 800 кораба се борят с природните стихии, но и по между си.

За да се запази околната среда, общият улов на рибарите не трябва да надвишава половин милион сьомги. В противен случай, това би нарушило движението през водните пътища в Аляска. Така уловът и тактиката определят много строги срокове и граници за риболова, за които следят военни хеликоптери и полицейски отряди.

В епизодите зрителите стават свидетели на обтегнатите отношения между екипажите още от самото начало – капитан Фериньо е решен да отмъсти на капитан Том Уолш за нанесена му обида. Капитан Люк Суоб също усеща горещата кръв на капитан Уолш, която кипва по време на спор. Капитан Таран Уайт е мотивиран от младостта, скоростта и огромните дългове, които има да изплаща. А през цялото това време ветеранът капитан Винс Хойби намира начини да успее.