Бийтбокс шоу изкушава центъра на София на 26 юни


СУПЕРЗВЕЗДИ ОТ САЩ И ЕВРОПА НА ЖИВО В СОФИЯ ЗА „THE OFFICIAL NESCAFÉ®3in1 BEATBOX BATTLE”

ВХОД СВОБОДЕН ЗА ПОЧИТАТЕЛИТЕ ВОКАЛНОТО ИЗКУСТВО

26 юни 2009 г. ще бъде паметен и неочаквано добър ден за София. Столичани и гостите на София ще станат свидетели на невиждано до момента у нас бийтбокс шоу на открито – THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE.

Ексклузивен гост на големия финал на шампионата пред НДК ще бъде най-великият бийтбоксър на всички времена RAHZEL. Освен жури, той ще закрие а шоуто съвместно изпълниение с DJ JS-1.

Специално за третото издание на официалния бийтбокс шампионат на България – NESCAFÉ® 3in1 предлага неочаквано добра бийтбокс комбинация за края на учебната година, като качва на една сцена легендата RAHZEL, най-добрия британски бийтбоксър FAITH SFX и френското чудо EKLIPS.

RAHZEL, наричан „Кръстникът на звука”, е познат на публиката най-вече като част от групата ”THE ROOTS” – една от най-модерните групи в хип-хоп течението. Той е в основата на развитието на т.нар. «Пети елемент» на хип-хопа – бийтбокса в средата на 80-ти години на 20 в.

RAHZEL е създател на повече от половината техники на вокалното изкуство. Албумът му „Петият Елемент: създай музика” е пропит с електронно-градски привкус и уникалност, по начин който прави категоризирането на стилът му абсолютно невъзможен. Колажът от почти всички музикални течения печели на „Кръстникът” титлата „Един от най-добрите класици”.

THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE е третото издание на българския бийтбокс шампионат. До 10 юни на сайта www.nescafe.bg всеки може да наблюдава он-лайн битките между 32-мата бийтбоксъри, класирали се за Втори кръг.

Жури в състав FAITHSFX, EKLIPS, представител на световната бийтбокс асоциация и представител на NESCAFE 3in1 ще излъчат 16-те финалист, които ще се борят за титлата бийтбоксър на 2009 –та година на 26 юни на сцената пред НДК.

 
По темата: