Бизнесмен признава „есемес подарък“ за Ваня Червенкова

„Ваня не знаеше, че купуваме сим-карти, за да гласуваме за нея. Аз съм от старата генерация руски възпитаник и зная, че трябва да помагам на приятелите си“. Това коментира по телефона от Дагестан бизнес партньорът на Червенкова Али Алиев в „На среща с Люба Кулезич“ по Нова тв. Той се бърна към водещата с „Гаспажа Калезич“. „Трябва ли да давам обяснения на ВИП Брадър и на Нова телевизия за това, че ще направя приятелски подарък на Ваня“, попита той. И допълни: „Излиза, че във вашата страна наказват за приятелство“.

В събота Ваня Червенкова се подложи на детектор на лъжата, за да докаже, че не е знаела за въпросните карти за гласуване от Русия. Тя изтъкна, че води дела с хората, които я обиждат. „Много съм обидена“, разплака се тя пред водещата.

Бизнес дамата дойде, придружена от адвокатката си Екатерина Димитрова, за да се защити срещу Мира Радева, която разкри, че Червенкова има запорирано имущество.

Държавата води дела вече 17 години за неправомерно върнат данък, потвърди Червенкова, но заяви, че делата са напълно несъстоятелни.

Относно Мира Радева, Червенкова отговори: „Безапелационна съм и безпардонна към хора, които ме обиждат. Мира Радева е само една пееща готвачка. Не е никаква социоложка. Аз размахвала ли съм нейните договори и документи за фирмата, която тя взе от мъжа си?“ допълни още тя.

Гледай видео запис от предаването онлайн

По инфо на в. 24 часа