Блек Сабат с нов албум, 33 години по-късно!

Black Sabbath се събират отново за нов албум – първи от 33 години насам!

Пускането на тавата ще бъде съпроводено със световно турне

Оригиналните членове на бандата Black Sabbath – Ozzy Osbourne (вокали), Tony Iommi (китара), Geezer Butler (бас) и Bill Ward (барабани) се събраха, за да запишат първия си албум за последните 33 години. Продуцент на тавата е Rick Rubin – носител на 7 статуетки Грами, две от които за продуцент на годината. Успоредно с издаването на албума през 2012-та рок динозаврите ще тръгнат на световна обиколка.

След 70 милиона продадени копия на албумите си, Black Sabbath подписаха нов договор с Vertigo (американският филиал на Universal Republic). Сега бандата е в студиото и записва новата тава, която ще излезе на музикалния пазар и iTunes България през есента на 2012-та. Записът ще бъде 9-ият им подред и първи от рилийза на Never Say Die през 1978-ма година!

Рок идолите съобщиха още за пускането на официален уеб сайт – www.blacksabbath.com. Онлайн присъствието на бандата ще бъде подкрепено и с акаунти във Facebook и Twitter, които отбелязват първия контакт на Black Sabbath със света на социалните мрежи.

Прословутата група изкарва дебютния си едноименен албум в далечната 1970-та. Според Rock and Roll Hall of Fame „Black Sabbath ще бъдат запомнени със създаването на хеви метъла. Успехът на първите им албуми Black Sabbath и Paranoid бележи промяна в парадигмата на световния рок. Терминът „хеви метъл” не съществуваше в популярният световен речник за назоваване на плътен и мощен рок, докато Black Sabbath не се появиха на музикалната сцена”. Известният рок музей споделя, че „те остават една от най-неразбраните банди в историята на рок музиката” и добавя още: „Музиката на бандата обикновено се пренебрегваше, но тя притежаваше изобретателност и непринуденост повече като прогресив рок банда, отколкото като метъл група”.

През 1998-ма Black Sabbath пускат Reunion – запис от концерта им в Бирмингам, както и 2 CD-та от записи на живо, включващи 2 нови студийни парчета. Бандата се събира случайно през 1999-та, 2002-ра и 2004-та за участия. През 2005-та четиримата рокаджии правят общи изпълнения по време на обиколка в Европа и на фестивала OZZfest. Същата година Black Sabbath са въведени в английския музей Music Hall of Fame от Браян Адамс (Queen). Събитието e последвано от въвеждането им през 2006-та в американския Rock and Roll Hall of Fame – чест, отдадена им от James Hetfield и Lars Ulrich от Metallica.