Bloomberg TV Bulgaria празнува година ефир и пуска нови предавания

Bloomberg TV Bulgaria на 1 година

Очаквайте две нови предавания и кампания, посветена на талантите в бизнеса

Точно преди една година, на 19 октомври 2015 г., широката бизнес общност в България се сдоби с нов телевизионен канал – Bloomberg TV Bulgaria, благодарение на партньорството между световния гигант Bloomberg и национална телевизия Bulgaria ON AIR. Вече една година Bloomberg TV Bulgaria и дигиталната му платформа bloombergtv.bg отразяват и анализират новините и събитията в световната и българската икономика по стандартите на Bloomberg LP. Всеки ден, с директни включвания от Ню Йорк, Хонконг, Лондон, Истанбул, Франкфурт, както и от всички кореспондентски пунктове, Bloomberg TV Bulgaria дава обективна картина на глобалната икономика, от която пряко зависи и бизнесът у нас.

Екипът на Bloomberg TV Bulgaria се състои от опитни журналисти, познати от ефира на Bulgaria ON AIR преди телевизията да премине към политематичен профил, както и редактори на водещия финансов сайт Investor.bg.

„Скоро започваме и два нови проекта. Дориана Ранкова ще стартира ново седмично предаване, свързано с успешните предприемачи, a технологичните анализатори от Investor.bg – Бойчо Попов и Елена Кирилова, ще ни изненадат с ново технологично предаване“, разкри главният редактор Димитър Вучев.

Bloomberg е световен бранд, който през изминалата година привлече международни експерти и големи имена в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Досега с коментари в телевизията, за първи път пред българска публика, участваха някои от най-влиятелните икономически и финансови анализатори, инвеститори, мениджъри и икономисти по света – Оливие Жaн, генерален мениджър на Reanault & Nissan България, Микаел Бризон, индустриален директор за Франция и България на „Монтюпе“, Марк Фабер, световноизвестен инвеститор, автор на Gloom, Boom & Doom Report, Нийл Аткинсън, ръководител „Петролна индустрия и пазари“ в Международната енергийна агенция IEA, Брет Раян, главен икономист на Deutsche Bank за САЩ, Сума Чакрабарти, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие, професор Стив Ханке, с редовна коментарна рубрика в съботно-неделното предаване Boom & Bust, главните икономисти на Bloomberg по света и много други.

„Това, което отличава телевизиите в Investor Media Group, е стремежът ни освен качествена журналистика, базирана на факти, данни и разнообразни гледни точки, да даваме на зрителите и знания. Много съм щастлива, че за една година Bloomberg TV Bulgaria не само стана част от всекидневнието на бизнес и финансовата общност, но се наложи и като източник на знания и безценен опит от практиката за много по-широка аудитория, най-вече младите хора у нас“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group.

От тази година Bloomberg TV Bulgaria организира и конференцията The Next Big Thing, която на 12 октомври събра бизнес общността на важен дебат за глобалните предизвикателства пред икономиката.

„С подобни събития водещите и екипът на Bloomberg TV Bulgaria имат възможност да осъществят и пряк контакт със зрителите си и бизнес общността в България – нещо, което по принцип липсва в телевизиите“, коментира Вучев.

В програмата на телевизията се излъчват и оригинални документални поредици на Bloomberg, както и българската авторска поредица с автор Биляна Митева – VIB (Very Important Bulgarians).

Програмата на Bloomberg TV Bulgaria се разпространява с HD качество в мрежите на всички кабелни и сателитни оператори, включително и онлайн на bloombergtv.bg на територията на България.

 
По темата: ,