БНР – домакин на международна среща за нови технологии


БНР – домакин на 8-мата международна среща на телекомуникационните компании и производители на техника за радиоразпръскване

През пролетта на 2010 г. БНР ще бъде домакин на 8-та регионална среща на телекомуникационните компании от Югоизточна Европа и производители на техника за радиоразпръскване. Към този професионален форум интерес проявяват и инвеститори от Западна Европа и САЩ.

На тазгодишната среща, която се състоя във Виена на 28 май, водещи теми бяха новите технологии за цифрово излъчване и изграждането на цифрови платформи. На нея за първи път беше представено Българското национално радио.

„Програмното и технологичното обновление, ускореното внедряване на цифрови технологии и нов тип партньорство в телекомуникациите, са предизвикателствата пред БНР в цифровата ера” – заяви пред участниците в срещата във Виена генералният директор на БНР Валери Тодоров.

Начало на инициативата поставя Македонската телекомуникационна компания през 2003 г., когато кани колегите си от бившите югославски републики да обменят опит в предстоящото внедряване на новите медийни технологии.

Постепенно към срещата се присъединяват и другите страни от региона, както и производители на техника за радиоразпръскване и инвеститори от Германия Франция, Швеция, Австрия, Швейцария и САЩ, които се очаква да дойдат и у нас.

Домакинството на този престижен форум е особено важно в процеса на цифровизацията на електронните медии в България.

На снимката: Михал Вагенхофер (директор на Австрийската телекомуникационна компания) връчва статуетката на форума на следващия домакин г-н Валери Тодоров, генерален директор на БНР

 
По темата: