БНР и Дарик излъчват футбол 2013, слушай онлайн

Футболът „на живо“ се завръща в ефира на БНР

Българското национално радио ще излъчва пряко мачовете от футболното първенство в ефира на програма „Хоризонт“. В присъствието на медии и журналисти, генералният директор на БНР – Радослав Янкулов и управителят на „Футбол про медиа“ – Атанас Караиванов подписаха двустранен договор, с който обществената медия придоби правата за излъчване в националния радиоефир на мачовете от футболното първенство за сезон 2013/14.

С удоволствие ще следим всичко онова, което прави БНР и ви желая „На добър час“! Радослав Янкулов заложи в концепцията си за генерален директор важната стратегическа цел – връщането на правата за излъчване на първенството в Старата къща и се радвам, че днес това стана реалност, коментира Атанас Караиванов. „Футбол про медиа“ е фирма на футболните клубове. Ние не подаряваме, ние продаваме правата. За мен, при договарянето имаше два изключително важни акцента – традицията и лоялността. Радвам се, че правата за излъчването по радио на мачовете от българското първенство за Купата на България и Суперкупата отново са там, където са били винаги, отбеляза Караиванов.

БНР ще излъчва студиа преди и след мачовете със специалисти – анализатори, които ще правят своя коментар преди и след двубоите. След завършването на мачовете от поредния кръг, в ефира на „Хоризонт“ на определен часови интервал ще се излъчва клип с най-важните новини от спорта, резултатите и предстоящите мачове.

Ще бъдем гъвкави във формирането на модулите и поднасянето на информацията. При добро програмиране – за което се изисква голямо майсторство, ще успеем да съчетаем съдържание и информация, така че да проследим и включваме футболните срещи. Българското национално радио разполага и с допълнителни ресурси и капацитет през всички свои платформи – Радио Бинар, регионалните си радиостанции и интернет сайта www.bnr.bg. Ще използваме всички възможности, които ни дават електрониката и ефира, за да останем лидери. Ние не сме спортно радио и няма да се състезаваме с никого. Всичко, което заслужава внимание от всяка една област, ще намира своето място в програмата, подчерта генералният директор на БНР Радослав Янкулов.

БНР е първата медия в България, която преди повече от 50 години започна да предава пряко футболен мач. Тази традиция продължи през времето на десетилетията с едно малко изключение.

Щастлив съм, че в годината, когато предаването „Спорт и музика“ ще отбележи своята 50-годишнина, имаме възможност да отговорим на потребността на слушателите на националното радио да проследят в реално време какво се случва с любимия им отбор, отбеляза Светослав Костов, продуцент „Спорт“ на БНР.

Над 200 мача ще излъчи БНР в рамките на турнирите за Купата на България и Суперкупата. Чрез своите регионални радиостанции и кореспондентска мрежа, обществената медия ще покрие успешно цялата страна и случващото се от света на спорта. БНР ще осигури и най-точната и бърза информация за двубоите и резултатите в „Б“ група.

В голямата кошница на нашата обществена медия намираме достатъчно място за всички вкусове, интереси и очаквания на нашата аудитория, защото „Хоризонт“ е програмата на всички българи. От 19-ти юли решително отваряме повече програмно време за спорт, посочи директорът на програма „Хоризонт“ Калина Станчева.

В неделя – когато са заложени възловите двубои, БНР ще отразява над 90% от срещите. Приоритетно време в програмната си схема за футбол и спорт ще има и в понеделниците.

Една част от всеобхватната обществено значима дейност на Българското национално радио е спортът и разбира се – футболът. С придобиването на радиоправата за излъчване на футболното първенство, отговаряме на огромния обществен интерес към футболните мачове, обобщи Калин Катев, член на УС на БНР.

Слушай програма „Хоризонт“ онлайн

Футболното първенство – отново по Дарик радио

Дарик радио ще продължи и през новия сезон да предава футболните мачове от българското първенство.

Добрите партньорски отношения между Дарик радио и Футбол Про Медия доведоха до подписването на договор, осигуряващ на медията достъп до стадионите и безпрепятствено излъчване на футболните срещи.

Така екипът на Гонг ще има възможност да предостави на аудиторията си за поредна година, пълно отразяване на всеки един от седемте мача, във всеки от 39-те кръга на сезон 2013-14.

Коментар на мачовете и горещи интервюта след тях, в ефира на Дарик радио, от този петък, 19 юли.

Начало слага морското дерби между Черноморец и Черно море, от 21 часа – пряко в ефира на Дарик и в Gong.bg.

Слушай Дарик радио онлайн

 
По темата: ,