БНТ да не търси ДесиСлава, Лора Караджова и Б.Т.Р. за „Евровизия“!

Кратките срокове са сред основните аргументи.

Тази година БНТ ще има сериозен проблем с избора на „жертвен агнец“ за Евровизия. Очевидно, след като Миро се яви на „Евровизия„, единственото, което постигна, бе да компроментира славата си на вечен победител, поне в родината си.

Тази година, освен всички рискове да останеш сред последните, и сроковете са твърде кратки. Ето как ДесиСлава си оставя отворена вратичка за 2012, но тази година категорично остава извън играта:

„Поласкана съм от Академията, която е гласувала да съм сред избраните артисти, някой от които ще има честта да представи България. Опасявах се, че времето не ми е достатъчно и не съм подготвена с песен. За по-малко от две седмици нямаше как тепърва да търся песен, композитори, текст, да се записва, мастерира и т.н. Имах и доста участия междувременно.

Не крия, че имах желание да участвам на Евровизия, но все пак това е доста престижен конкурс и се представя страната ни, и не исках да рискувам да се явя неподготвена. Ако всичко е наред и регламентът е ясен по-рано, се надявам догодина да ме поканят отново – за всеки случай ще мисля за песен още отсега. Също така се надявам да изберат най-подходящия кандидат. И му желая успех!“ – чурулика ДесиСлава пред signal.bg.

Лора Караджова също не е благосклонна към конкурса. „Евровизия винаги е свързана с неприятности и скандали. А и не си падам по този конкурс“ – казва тя пред bliasak.bg.

Б.Т.Р. обосноваха отказа си пред „Дарик радио“: „Поради изключително малкото време, което има за подготовка за такъв конкурс. Това е много сериозен конкурс и човек трябва да знае, когато отива, с какво отива. Абсолютно е несериозно да си мислим, че за две седмици ще напишем страхотна песен, ще я запишем като хората, ще я смесим и ще й направим мастеринг. Ние сме професионалисти и знаем колко време ни отнема записването на една песен.“

Най-щастлива от тази ситуация изглежда е Поли Генова. Тя вече 5 пъти напира за конкурса, но остава на сухо. Дали амбициозната блондинка ще пробие при тези „екстремни обстоятелства“, предстои да видим.