БНТ HD кани на рожден ден и пуска шоу „Арена Спорт“

БНТ HD ще отпразнува своя първи рожден ден на 10-ти февруари с шоу на ледената пързалка край езерото “Ариана“. Цветелина Абрашева ще води предаването на кънки, като ще има организирано свободно пързаляне за деца. Заедно с журналистите на леда ще излязат фигуристи и хокеисти от няколко спортни клуба, както и младата и талантлива певица EVA.

БНТ HD влиза във втората си година с „Арена спорт“

Новото предаване на канала стартира навръх рождения му ден

С ново предаване влиза във втората си година най-новият канал на националната телевизия –БНТ HD. В 21:30 часа тази събота, 7 февруари, в ефира тръгва аналитично-информационното спортно предаване „Арена Спорт“. Денят не е избран случайно, тъй като точно преди една година на тази дата БНТ HD стартира с пряко излъчване на зимната олимпиада в Сочи.

„Арена Спорт“ ще отведе зрителите отвъд чистите новини в спорта, като ги разшири и обогати не само с картина, но и с първите коментари и реакции на случващото се. „Целта ни е да надградим това, което хората вече са чули и видели със собствен журналистически поглед и анализ“, коментира главният продуцент на продуцентско направление „Спорт“ Методи Манченко.

Като водещи на „Арена Спорт“ ще се редуват новинарите от спортната редакция – Антония Близнакова, Василена Матакева, Свобода Маданска, Никола Ибришимов, Радостин Любомиров, Сашо Йовков и Ивайло Ангелов. Самите те и останалите опитни журналисти от спортната редакция – Петър Василев, Камен Алипиев, Боряна Тончева, Методи Манченко, младите репортери Георги Славчев, Петър Иванов, Стефан Георгиев, Радина Жекова и Валерия Видева, ще влизат в студиото да коментират спортове и събития, които следят от години. Ще бъдат канени още и спортисти, треньори, деятели и журналисти. В първия брой водещ ще бъде Радостин Любомиров.

В първия си брой „Арена Спорт“ ще предложи на зрителите първи реакции и коментар на специалния пратеник на БНТ в Анталия Ивайло Ангелов след мача България – Румъния. Преглед на големите състезания с българско участие – в биатлона, тениса, джудото; резултати с картина от английската висша лига, италианското първенство, нацианалната баскетоблна и волейболна лига с акцент върху дербито на волейболистите Левски-ЦСКА. Специален репортаж от рождения ден на БНТ HD.

БНТ HD става на 7 февруари на една година и ще отпразнува годишнината с празник на ледената пързалка „Ариана“. В него ще се включат фигуристи, хокеисти и състезатели по шорттрек от няколко спортни клуба, които ще направят демонстрации на леда. Водеща ще е журналистката Цвети Абрашева. Талантливата певица EVA ще поздрави канала за неговия първи рожден ден.

Гледайте „Арена Спорт“ всяка събота и неделя от 21:30 часа, само по БНТ HD!

 
По темата: ,