БНТ и приятели канят на спортен семеен празник в парка!

Бадминтон, софтбол, капоейра, айкидо, паневритмия, ролери, карате, семейни игри, роботика, бокс, художествени ателиета, верижно четене, катерене, ръгби, акробатичен рокендрол, таекуондо и още много екзотични и динамични игри тази неделя!

На 14 май 2011г. (събота) от 10:30 до 16:00 часа на Поляната с гълъбите в Южния парк всички деца ще имат възможността да прекарат почивния ден заедно с родителите си, участвайки във „Фамилатлон” – игри и забавления за цялото семейство. Събитието се организира от Асоциация „Родители” и провежда съвместно с Националния център за безопасен интернет и Асоциация „Спорт за всички“ и с подкрепата на Столична община, и медийното партньорство на БНТ и Дарик радио.

Към семейния празник ще се присъединят и лицата на БНТ Андрей Захариев, Надя Обретенова, Марина Матева, Мария Андонова. Те ще се включат в игрите заедно със своите деца.

Официални гости на събитието ще бъдат министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, кметът на Козлодуй Румен Маноев, заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, кметът на район Триадица Евтим Евтимов, заместник-председателят на Държавната агенцияза закрила на детето Калин Каменов.

Събитието се организира за трета поредна година с основната идея, че спортът е много важен инструмент за укрепване на здравето и семейните връзки. Именно затова „Фамилатлон” ще даде шанс на малчуганите да изпробват възможностите си в спортове и занимания за свободното време като: бадминтон, софтбол, капоейра, айкидо, паневритмия, ролери, карате, семейни игри, роботика, бокс, художествени ателиета, верижно четене, катерене, ръгби, акробатичен рокендрол, таекуондо и още много екзотични и динамични игри.

Маршрутът по спортно ориентиране по традиция ще носи името „Малката Европа” – най-необичайният и интригуващ начин да опознаеш 27-те столици на стария континент. Под формата на игра всички деца ще могат да пресичат границите на държавите само с  няколко крачки и по този начин да обогатяват знанията си за различните култури и света.

От 12 ч. родителите могат да включат децата си заедно с техните велосипеди в малък велопоход за колоездачи до 6-годишна възраст.

Героят на увлекателните игри – многознайкото Флашко, ще бъде на разположение на семействата, за да играе с тях срещу интригите на Спамчетата и да ги информира за основните правила на безопасния интернет с помощта на БЛОБ – Българската линия за онлайн безопасност.

Цялата веселба ще приключи в 16 ч. с играта „Сливи за смет“ за почистване на Поляната с гълъбите и окoлните паркови пространства.

 
По темата: ,