БНТ излъчва ексклузивно филма на Ралица Василева за България

Първа в българския ефир БНТ ще излъчи филма на Ралица ВасилеваЕсента на промяната

„Есента на промяната” на 5 януари, по БНТ 1, от 20.50 ч.
Водещата от CNN – Ралица Василева представя България в поредицата на  „Есента на промяната“ за  събитията след 1989 г. в пет страни от Централна и Източна Европа след падането на комунистическия режим.

БНТ ще излъчи за първи път в България 30 минутния разказ на журналистката за промените от 1989г., когато светът гледаше как хората разкъсваха веригите на комунизма в Полша, Унгария, Източна Германия и Чехословакия.

В България падането на комунизма не беше така бързо и драматично. Политическата и икономическа борба ще продължи години наред. Но през 1989г. българите бяха решени да променят съдбата и страната си.

В този момент всичко се промени. По това време Ралица Василева е репортер в БНТ и е свидетел на падането на комунистическия режим в България. Тя разказва за събитията и личностите, участвали в тях, както и за свалянето на Тодор Живков. Споделя опита си като журналист в условията на политическа и икономическа нестабилност.

Включени са интервюта с Емил Кошлуков, ген. Атанас Семерджиев, Желю Желев, Цецка Цачева, Соломон Паси, Нери Терзиева и др.

Можеш да гледаш филма, но на аглийски, тук: