БНТ излъчва хвалебствен филм за младия Ники Манолов

Филип Киркоров и Йосиф Кобзон изсипват чувал с комплименти

На 19 август (четвъртък), от 17.05 часа, БНТ ще излъчи специален филм, който ще разкаже за пътя и изживяванията на младия талант Ники Манолов при участието му в международния конкурс „Нова вълна 2010”. 30-минутната продукция включва атрактивни и неизлъчвани кадри от подготовката и конкурсните вечери в латвийския курорт Юрмала, където се проведе финалът на надпреварата.

В  специални интервюта за БНТ Филип Киркоров, Йосиф Кобзон, Ани Лорак, Лариса Долина и много други световни звезди дават своята изключително висока оценка за представянето и възможностите на българския изпълнител и дори не скриват изненадата си от финалното му класиране.

В документалния филм са включени положителни мнения и сърдечни пожелания, отправени към Ники Манолов от неговите конкуренти в конкурса от цял свят.

Българският представител влезе в челната десетка на международния конкурс за млади таланти „Нова вълна 2010” като се класира на престижното 8-мо място. За изпълненията си в трите конкурсни вечери, той получи общо 272 точки.

На първо място журито постави представителката на Армения Сона Шахгельдян с 288 точки, втора само на 1 точка разлика след нея застана украйнската певица Татяна Ширко, а трети остана естонецът Уку Сувисте с 285 точки. Те си разделиха сериозния награден фонд от 100 000 евро.

Нова вълна” е вторият по значимост конкурс след „Евровизия” в световен мащаб и се предава от десетки телевизионни канали по цял свят, участниците в музикалния форум получават широка медийна изява и популярност.

Изпълненията на Ники Манолов на конкурса:

Nikolai Manolov – You raise me up – New Wave – Jurmala, Latvia (2010)

Nikolai Manolov – Ne moga bez teb – New Wave – Jurmala, Latvia (2010)

Nikolai Manolov – Po-dobre – New Wave – Jurmala, Latvia (2010)

 
По темата: ,