БНТ – отличникът на Медиамикс 2009


БНТ взе Голямата награда на 15-ия юбилеен медиен фестивал Медиамикс в Албена

БНТ получи Голямата награда за цялостен принос в развитието на медиите в България. Тази година БНТ отбелязва 50-годишнина от създаването си. С голямата награда – Гран при „Златен чадър“ в категорията „Новини и публицистика“ бе отличена емисията „По света и у нас“ от 5.11.2008 г. с водеща новина “Барак Обама печели изборите в САЩ”. Друг „Златен чадър“ на БНТ бе присъден и в категорията детски предавания за филма „Серенада“. БНТ получи и огромен самороден кристал с пожелание да продължаваме да казваме кристалната истина.

Телевизията – майка, така шеговито наричаха БНТ в Албена през последните дни и не случайно. Няма да сбъркаме, ако кажем, че няма телевизия в България, в която да не блестят кадри на БНТ. На заключителната церемония по награждаването на Медиамикс’2009 големите награди – за цялостен принос и за новини от името на БНТ получи Димитър Цонев.

Димитър Цонев: „Тези две награди са доказателство най-малко за 4-5 неща. Първото е, че рано или късно децата се връщат при своите родители, за да ги почетат. На второ място доказателство е едно изследване, което все още не е популяризирано, но което показва, че 80% от всички, които се занимават с телевизия в България, са или работили в, или са работили с БНТ. А останалите 20% са искали да работят в или с БНТ.“

А освен тези големи и заслужени награди, БНТ спечели и традиционния медал в десетия юбилеен тенис турнир на фестивала при женските двойки. Тази година се включиха 30 журналисти, като Националната телевизия бе представена от Ирина Цонева.

БНТ се представи отлично и в първите стъпки на многоатрактивен турнир по голф. Да отбележи Първата топка при откриването на “Турнира по голф за начинаещи”, бе поканен зам. програмният директор на БНТ Димитър Цонев.

Това бе – 15-ти юбилеен фествиал, 50 години БНТ и големите награди при медията.