БНТ подготви мащабно отразяване на Евроизбори 2009


БНТ ще следи и отрази всичко интересно и важно в деня на ЕВРОИЗБОРИ – 7 юни 2009 г.

След като през 2001г. БНТ първа създаде свое виртуално студио и свой зрителски форум, тази година в изборната нощ Националната телевизия отново залага на зрителите и техните мнения

Програмата на БНТ на 7 юни в деня на ЕВРОИЗБОРИ 2009 започва още сутринта със специално предаване, с водещ Евгения Атанасова, което ще проследи началото на изборния ден с преки включвания от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Програмата ще продължи да следи изборите и в традиционните новинарски емисии в 12.00, 16.00 и 18.00 ч. А новините в изборната нощ ще бъдат на всеки час, с водещи Милена Цветанска и Даниел Чипев.

Прякото предаване от студиата на БНТ в НДК стартира в 18:40 ч. от ЗАЛА 2, където водещ ще бъде Добрина Чешмеджиева. Отговорната задача за отразяването на изборите е възложена на политическите репортери на БНТ, които ще бъдат на всички горещи точки в НДК, ЦИК, политически щабове и др. В студиото специални гости ще бъдат журналисти, известни хора с изявена позиция, политолози, социолози и др. Продуцент в нощта на изборите е Бойко Василев.

След като през 2001 г. БНТ първа създаде свое виртуално студио, тази година отново много интересен момент в изборната нощ ще бъде виртуалното представяне на прогнозите и резултатите от изборния ден.

Единствено на екрана на БНТ познатата на зрителите от екипа на предаването „Панорама” Поли Златарева ще представя прогнозите и коментарите на ДВЕ социологически агенции – Алфа Рисърч и Сова Харис.

И тази година Националната телевизия отново залага на зрителите и на тяхното мнение. В зрителския форум, който отново първа БНТ стартира през 2001, ще се обсъжда резултатите от изборите, ще се дебатират и различни теми свързани със зрителския вот. Форумът ще има свои интернет адрес, достъпът до който ще бъде през сайта на БНТ – www.bnt.bg.

Зрителите на БНТ ще следят и европейската нишка на изборите, която ще ги отведе извън границите на България. Това ще стане с преки включвания от Брюксел и различни места в Европа.

 
По темата: