БНТ сериал „Ню Йорк“ (Израел, България, 2012)

Ако „Кръстникът“ е от Израел и любимият му син бяга от престъпния бизнес в Ню Йорк.

Криминална сага за наследник без грехове, чието семейно „наследство“ обаче навсякъде го застига…

Продуцент на „Ню Йорк“ е израелската международна компания „Дори Медия груп“, с офиси в Изарел, Швейцария, Аржентина и Филипините, за производство и разпространение на телевизионни програми и уебпродкуции – сериали, риалити и игри за широка аудитория – в над 100 страни. Филмът е сниман в Ню Йорк и България с българско участие в екипа и актьорския състав.

Израелският сериал „Ню Йорк” с лекота извървява пътя от Библията към съвременността. Сюжетът, построен върху историята за Йосиф и неговите братя, ни въвежда в конфликти, чиито заряд и сила се коренят в несъвършената човешка природа. Възпитан, образован и порядъчен, младият Йоси сякаш се движи по щастлива допирателна на живота – защитен от интриги, предателства и поквара, той се радва на безусловната любов на баща си. Но от любимец на съдбата Йоси се превръща в мъченик, който трябва да плати жестока цена за своята невинност. Престъпност, наркотици, проституция – светът му показва най-грозното си лице и поставя на изпитание илюзиите му.

Телевизионен сериен филм.
Израел, 2012г., 45 мин.

Сценарий: Шуки Бен Наим, Елад Чен, Охад Зекбах, Сигалит Липшиц, Хаим Авихайл
Режисьор Ариел Бенбаджи
Оператор Амит Ясур
В ролите: Ошри Коен, Ювал Шарф, Итай Туржеман, Маги Азарзар, Идо Бартал и др.

ПОНЕДЕЛНИК – 17.10.2016
23.30 – НЮ ЙОРК /Израел,2012 г/ – 25 епизода, 1 еп.

Семейство Алхаризи е известно в Израел с престъпната си дейност. Босът на фамилията е смъртоносно ранен и дейността поемат двамата му сина. Третият син, Йоси, не е посветен в мафиотските машинации на семейството и братята му го ненавиждат. Дори поръчват убийството му, но Йоси се отървава с един отсечен пръст и заточение в Ню Йорк.

 
По темата: , ,