Bon Jovi създадоха ударната тава „The Circle“ – от днес на пазара

Bon Jovi – The Circle

Премиера: 9 ноември 2009

“Това дали е доза мотивация или предизвикателство?” – пита се сам Джон Бон Джоуви. Хората могат и да си мислят, че човекът, чиято банда е продала над 120 милиона копия от албумите си, свирила е пред десетки милиони фенове по цял свят по време на впечатляващата си 26-годишна кариера, може да си даде почивка поне за малко. Но ще сгрешат. И доказателството е новият албум The Circle, който излиза днес премиерно. В България албумът се издава от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group с медийната подкрепа на радио 1 Rock.

Както се вижда и от заглавието, това е мощно затвърждаване на здравия и в същото време мелодичен рокенрол – запазена марка на бандата от самото начало. Една здрава спойка, която определя музиката им и пази кръга цял.

“Заглавието на албума може да има няколко значения” – обяснява Джон. „Някой може да каже, че с този албум направихме пълния кръг. Друг – че кръгът е безкраен. За мен е трудно да вляза в кръг, а още по-трудно – да изляза” – шегува се той. Групата има вече 5 албума за последните 10 години и песни за заобикалящия ни свят във всеки един от тях. И докато не винаги харесват това, което виждат, те се стараят да не приемат и чашата за наполовина празна. От новия сингъл “We Weren’t Born To Follow” до енергичната “When We Were Beautiful” песните са толкова приповдигащи и величествени, като всичко, което досега Джон и Самбора са писали.

Огън бушува и в сърцето на The Circle. “When We Were Beautiful” дели името си и с изключителния документален филм за бандата на режисьора Фил Грифин. Както във филма, така и в песента има изключителна атмосфера и дух. Началните стихове оставят усещането за криза “The world is cracked/The sky is torn” (Светът е пропукан, небето е разкъсано). “Това е уникална песен” – казва Джон. „Писали сме много хитове, но това е нещо различно, нещо повече. Не исках да захаросвам нещата. Текстът е за истински неща. И като нация, и като държава срещнахме стена. Но идеята е да се опитаме да върнем времената, когато бяхме красиви”.

The Circle е продуциран от Джон Шанкс, с който работят и по предните два албума на бандата – Lost Highway (2007) и Have a Nice Day (2005). Албумът има подчертано позитивна теза, която личи и във всичките парчета и е насочен към хората, които търсят нови посоки в живота си.

Така че The Circle, както и всички останали албуми на Bon Jovi разкрива неприятностите в живота ни и предлага вариант за измъкване. Пронизващ, емоционален, силен албум – просто трябва да го чуете и на живо, на концертната сцена. В това е силата на Bon Jovi, които неслучайно са свирили на над 2600 концерта по целия свят, пред над 34 милиона фена в над 5о държави.

„Не мога да повярвам, че дори го казвам, но няма търпение отново да тръгнем на път с новия материал.” – въодушевен е Джон Бон Джоуви.

Bon Jovi са на върха повече от 20 години и са признати за една от най-успешните рок групи. В световен мащаб групата, носител на Грами, е продала над 120 милиона копия от своите албуми.

Траклист:

 1. We Weren’t Born To Follow
 2. When We Were Beautiful
 3. Work For The Working Man
 4. Superman Tonight
 5. Bullet
 6. Thorn In My Side
 7. Live Before You Die
 8. Brokenpromiseland
 9. Love’s The Only Rule
 10. Fast Cars
 11. Happy Now
 12. Learn To Love

Новият албум на Bon Jovi The Circle” е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group с медийната подкрепа на радио 1 Rock.

Снимка: Virginia Records/ Universal Music Group