Boris Brejcha и компания в „Ескейп“ – ще ти гръмне черната кутия!

Минимал техно инвазия с Boris Brejcha в Ескейп на 19 март!!! Немският диджей-продуцент Boris Brejcha се завръща в България за двудневно мини турне в София и Варна, подкрепен от румънското дуо Protech Project и родните диджеи Balthazar и Jackrock

Kатегорична минимал техно вълна превзема столичния топ клуб Ескейп в края на месец март. Верните последователи на модерното музикално течение в съвременната електронна музика вече се готвят за първото представяне на турския топ диджей-продуцент Ahmet Sendil, на 27 ми март.

Седмица преди това обаче момчетата от родната техно формация Renesanz ще тестват обувките им за танци с немската звезда на техно минимала Boris Brejcha.

Роден през 1981, той започва да се занимава с музика още на крехката шест годишна възраст, изучавайки ударни и клавирни инструменти, но с ясната идея, че иска да се отдаде на електронната музика, в която се влюбва още в детството си.

Зapoчнал с транс ритми, през 2005 Boris се срeща с ключовата за развитието му особа Dragan Georgiev, който го въвежда в тайните на техно-минимал продуцирането.

Следват първите самостоятелни изяви  през 2006 – година след която връщане назад няма. Израстването на Brejcha e светкавично и категорично. Продукцията му за утвърдени лейбъли като Autist и Harthouse заема редовно първи позиции в най-важните дигитални платформи, а прeз 2007 немското списание Raveline го посочва като «Специалният талант на годината», който полага началото на нова ера в хай-тек минимализма.

Привърженик на софтуер продуцирането, младият германец е допуснал в студиото си само един хардуер елемент – любимият му Electribe SX на Korg и обмисля сериозно идеята да пусне в YouTube поредица от методиката си на работа, кои инструменти и как ги използва при създването на едно парче.

«Добро парче е това, което помниш дълго време – казва минималистът. Не е достатъчно да направиш добър бийт, много по-важно е да го допълниш със странен вокал или приятна мелодия. Това прави едно парче уникално!»

В момента Boris прекарва всеки ден в студиото, подготвяйки новия си албум, който трябва да се появи на пазара до края на април. Известен с това, че като диджей пуска само парчета, които сам е продуцирал, определено можем да очакваме с интерес представянето му в клуб Ескейп този петък. Със сигурност ще чуем много неиздадени творби и гарантирано  някои от тези, които ще включи в бъдещия си албум. Талантливият германец тази седмица ще зарадва освен софийските си фенове и тези в клуб Комикс – Варна, където в събота ще завърши двудневното му мини турне.

Организаторите от Renesanz са се погрижили за колорита на двете клубни дати, канейки за съпорт румънските диджеи от ProTech Project – диджей-дуото бе заслужено номинирано прeз януари за «Най-добър DJ дебют» на ежегодните клубни награди на Румъния «Nights Awards».

DJ Khrystyan & Radu Adrian станаха известни в северната ни съседка с бомбастичните си back2back изяви в най-добрите румънски клубове, сред които легендарният Studio Martin.

За да е пълна картинката на 19 и 20 март към тримата международни гости ще се присъединят и българите Balthazar и JackRock. Билети за партито в клуб Ескейп, може да закупите на цена от 20 лв в мрежите на Eventim  и Ticketstream.

Чуй Boris Brejcha – Magic Gum: