Борис Петров разобличава MasterChef („Мастър шеф“) по bTV

На мен не ми говорят по слушалка в ухото и не чета аутокю!

Топ готвачът Борис Петров, познат на зрителите като лошото ченге в журито на Lord of the Chefs, обвини продуцентите на новото кулинарно шоу на bTV в измама. MasterChef ще събере зад печката любители в смесването на вкусове и подправки, а победителят ще спечели тлъст чек и правото да издаде книга със свои рецепти, пише в. „Монитор“.

„Питам – вярно ли е, че някои от участниците (знаем, че са непрофесионалисти) по време на снимките (понеже знаем, че вече текат) се обучават паралелно в една „петзвездна кухня“ и една „шефска кухня“ – на журито?“, написа във Facebooк спецът по иберийските блюда. Той уточни, че докато шлайфал таланти в Lord of The Chefs, никой не му е нареждал какво да прави чрез слушалка в ухото, нито пък е чел текстове от аутокю, което оценяващите в MasterChef ще правят.

„Ще ви следя изкъсо!”, закани се в социалната мрежа Петров. „Няма такова нещо като домашно и ресторантско готвене, има добро и не добро готвене, това, че се сервира в ресторант, е съвкупност и от други услуги и привилегии! В света има ресторанти, които са били манастири, ханове, странноприемници, а сега са с две и три звезди Мишлен-ресторанти, (три са най-много) и в основата са столетни рецепти от домакини! С тази идея е и форматът „Мастер Шеф”, ама като минат някой професионалист и без да искат го прецакват, защото се правят на важни! Пък и редакторите глупави, шоу гледат да става!“.

Инфо: Агенция БЛИЦ