Борисов счупи рекорд по дължина на интервю – два часа в ТВ7!

Безпрецедентно двучасово интервю с премиера във „Факторът Кошлуков” по TV7

Бойко Борисов коментира изминалите Избори 2011

В началото на гостуването си министър-председателят даде своя глас за Мис България 2011 в онлайн гласуването за наградата на публиката на Мис Свят

Премиерът Бойко Борисов даде безпрецедентно в историята на българската телевизия двучасово интервю в студиото на „Факторът Кошлуков” по националната ефирна TV7 в събота, 5 ноември. Пред водещия Емил Кошлуков министър-председателят направи равносметка на изминалите Избори 2011, политическата карта на страната, финансовото състояние на България, политическата и финансова криза в Гърция и отражението й върху икономиката на Европа.

„Няма хоризонт за по-големи приходи. Дори отлично да работим, всичко спестено през 2012 ще отиде за плащане 2013. Ако не платим, ще фалираме,” призна премиерът в отговор на въпроса кога българинът може да очаква подобрение. Той допълни, че или трябва да се прекъсне порочната практика на предишните управления, или да фалира цялата структура. Премиерът посочи задълженията, които България има да плаща по стари сделки – еврооблигациите от времето на Милен Велчев, АЕЦ „Белене”, скандалния, по думите му, договор за френските хеликоптери „Пантера” и др. Целта на правителството на ГЕРБ е да запази финансовата стабилност на България, подчерта Бойко Борисов и благодари на Пламен Орешарски, че като финансов министър е успял да „скатава по някой лев” в държавния резерв. Министър-председателят акцентира върху работата на предишните управляващи и каза, че се възхищава на Тройната коалиция за схемите как да „усвояват“ пари.

Хората припознават БСП и ГЕРБ като основни опоненти, защото мачът между нас е истински и суров и когато печелиш, победата е сладка. ДПС пък си остава в центъра като либерална партия,” коментира политическата обстановка в страната Бойко Борисов и открито нападна лидера на ДСБ Иван Костов. „Костов си е комунист. Още като извадите „Работническо дело” и видите статиите, които е писал, там много ясно си казва как трябва да се трансформира БКП в БСП, как трябва да се работи срещу всички партии и движения, които ще се появят след това, за да не допусне властта на партията да излезе. Това го има в негова статия,” категоричен беше министър-председателят и посочи Костов за съюзник на ДПС. По думите му, последните избори са щели да бъдат спечелени от БСП, ако основният им опонент е бил Костов, а не ГЕРБ.

Грешката на Кунева беше, че се разграничи от царя. Тя, ако нещо е била, го дължи на царя”, оцени Борисов претендента за президентския пост от изминалите избори. На уточнение от Емил Кошлуков, че Меглена Кунева работи в Министерски съвет от 1992 г., премиерът коментира, „Тя и като снаха в Политбюро е работила там много по-отдавна”.

Коментирайки правителството на НДСВ и цялостното участие на движението в политическия живот, Борисов за пореден път изрази уважението си към Симеон Сакскобурготски, който, по думите му, е по-авторитетен в Европа от него, Георги Първанов и всички политици, но е бил обграден от проблемните Олимпи Кътев и Милен Велчев.

За пореден път премиерът посочи БСП и Румен Петков за основни „виновници” за участието му в политиката. „Не съм очаквам такова развитие. Мен в политиката ме вкара Румен Петков. Царят го избра, а аз не исках да работя с него като министър. Ако беше останал Петканов, аз сигурно още щях да съм главен секретар,” сподели Бойко Борисов.

В студиото на „Факторът Кошлуков” Бойко Борисов разкри, че търси голям спонсор за любимия си отбор Левски. „Много ме боли за това, което се случва в Левски. Затова сега усилено търся голям спонсор за отбора,” сподели премиерът и коментира назначението на новия старши треньор на клуба – Николай Костов, заявявайки че първите му впечатления са позитивни.

В началото на интервюто премиерът даде своя глас за Мис България 2011, която спечели онлайн  гласуването на http://www.missosology.org за наградата на зрителите на Мис Свят 2011, който се излъчва директно от Лондон единствено в ефира на TV7.