Бойко Борисов и Фандъкова помагат в “Размяна на съпруги” 2

„Размяна на съпруги” 2 сбъдна мечтата на едно многодетно семейство

Семейство с 8 деца запазва дома си след намесата на Бойко Борисов

В поредния, 13 епизод от „Размяна на съпруги” 2, ще видим историята на едно многодетно семейство, което е на ръба да остане без дом. Причината – изтичане на договора им за наем на общинско жилище и липсата на достатъчно средства за намирането на друго решение. Това е еднo от най-силните и шокиращи издания на реалитито на PRO.BG, което ще разтърси зрителите. За първи път семействата излизат извън правилата на риалитито в името на нещо добро и благородно.

В епизода главни герои са семейство Златеви от Русе и Веселка Кръстева и Кирил Михайлов от София. Веселка Кръстева е на 42 години. От 8 години е в майчинство, защото се грижи за 8-те си деца, най-малките от които са на 1 година. Мъжът й Кирил Михайлов е на 37 години, работи като таксиметров шофьор. Веселка от 3 клас не е ходила на море, а това е и единственото морско преживяване, което е имала в живота си. За Кирил и Веселка децата са най-голямото богатство. „Щастливи сме и се радваме, децата са богатство, това ни е богатството на нас”, ще заключи Веселка. Мечтата на голямото семейство е да имат дом, да имат сигурен покрив над главите си, защото на улицата е несигурно, не се живее там…

Второто семейство е от град Русе. Мариета Златева е на 38 години, безработна. Споделя, че не работи от „миналия век” и се чувства много добре. Съпругът й Даниел Златев (42 г.) се е занимавал с внос на автомобили втора ръка от Италия. Имат син Браян, на 15 години. Животът на семейство Златеви е вечен купон, те са веселяци и добри хора.

Двете жени попадат в коренно различни за тях семейства. Когато Веселка влиза в „новия” си дом тя ще възкликне: „Живот – мечта!”. За Мариета ситуацията е доста по–различна. „В днешно време да имаш повече от едно дете си е лукс…”, ще признае състрадателно русенката. За децата, „новата” майка е добра и усмихната и им помага с домашните.

Развълнуван от личната история на „новата” си съпруга, Даниел открива сметка с малка сума на нейно име. „Хора като нея, които са направили това, да имат 8 деца, да се притесняват за бъдещето си, за това, че ще останат със семейството си на улицата е просто непростимо”, ще сподели Даниел пред камерата.

Този епизод от „Размяна на съпруги” 2 е прецедент и в още един аспект. За първи път в историята на предаването, Мариета не пожела да се възползва от правото си да промени правилата в семейството. Тя добавя само едно ново правило – „всички да отидем при Бойко Борисов пред Министерски съвет”.

Семейството намира министър-председателя на първа копка на нова детска градина. На въпроса „Какво искате?”, децата държат табели, на които пише „Искаме дом”. Премиерът се обръща към г-жа Фандъкова, кмет на столицата, да се помогне на семейството, защото „така няма да ви оставим на улицата!”, ще отсече премиерът на Република България.

Какво ще се случи след излъчването на епизод 13 от „Размяна на съпруги” 2? Ще удържат ли управляващите на обещанието си да спестят кошмара на 8 български деца на 17 декември да останат без дом, екипът на PRO.BG ще проследи в своите информационни емисии и предавания.

Разтърсващият епизод от Размяна на съпруги” 2 PRO.BG ще излъчи във вторник, 15 декември от 19:45 часа.