Божана Филипова: С Косьо не си спомняме кога се разведохме!

Решението на Божана Филипова да напусне „Нова телевизия“ не е било спонтанно. Пред BNews тя заяви, че нуждата от промяна я е тласнала към TV7, където е била изумена от амбицията на екипа, с който ще работи. С Косьо Филипов не са се събрали като семейство, но са се събрали отново в TV7, обясни тя.

– Какви са мотивите Ви да преминете в TV7?

– Напускането ми на „Нова телевизия“ не е спонтанно решение. То е обмисляно доста дълго време. За себе си усещах, че имам нужда от някаква промяна. Не бях убедена в каква посока да тръгна – дали към смяна на работата като цяло, или просто на работното място. Отговорът дойде сам с предложението на Николай Бареков да се присъединя към техния екип. Не ми трябваше време да мисля, защото TV7 се оказа телевизия, която привлича вниманието. Видях, че хората, които работят там, имат амбицията да направят така, че телевизията да стъпи сериозно на медийния пазар и да бъде един от факторите, които да определят общественото настроение. Освен това, когато започнах работа в „Нова телевизия“, тя беше почти в същата ситуация, като TV7 – имаше амбициите да стъпи сериозно в медийното пространство и го постигна. Сега виждам онзи образ на „Нова телевизия“, който изключително много ме привличаше, в лицето на TV7 – младите, амбициозни хора, уверени в това, че ще направят всичко възможно телевизията да добие един значителен образ.

– Крачка напред ли е за Вас този трансфер?

– В живота на всеки един от нас настъпва момент, в който нуждата от промяна е огромна. Важното е да намерим точните отговори и как промяната да бъде положителна за нас. Аз открих своя отговор. За мен това е TV7 и се надявам да си бъдем полезни взаимно.

– В същото амплоа ли ще се развивате?

– Засега да. Въпреки че в един по-дългосрочен план имам няколко идеи, които ми се ще да реализирам. Но това е в едно по-далечно време.

– А как ще съчетавате ангажиментите си на майка с работата? Имате ли притеснения, че може да Ви дойде в повече?

– Не, нямам никакви притеснения, защото малката почти се роди и израстна в телевизията. Дъщеря ми е свикнала с това, че аз и баща й сме ангажирани в по-различно време от другите родители, че работата ни понякога продължава до късно. Както в момента – аз съм на късна емисия, която е към 22:30- 22:45ч. и тя е с мен там. Но тя няма проблем с това. Аз все още съм коректна към „Нова телевизия“ и докрай ще поема ангажиментите си.

– В жълтата преса се ширят слухове за Вас и Косьо Филипов. Каква е истината за отношенията ви?

– Що се отнася до Косьо – ние сме разведени. Скоро говорихме и се опитвахме да си спомним коя беше точната година, в която се разделихме като семейство. Така или иначе, не успяхме. От преди 5-6 години ние вече не сме семейство, но сме изключително близки приятели. Това нека да не се приема двусмислено. Ние сме близки приятели, но личните ни животи са нещо коренно различно. Той е човек, на когото разчитам, който ми помага изключително много. Отношението му към мен е абсолютно същото. Няма истина в това, че сме се събрали. Всъщност, не сме се събрали като семейство, но отново се събрахме в TV7.

– Да разбираме ли, че има друг човек до Вас?

– Засега не искам да коментирам. Няма да се женя (смее се)… скоро. Просто не мога да бъда абсолютно точна за това, което ще Ви кажа и затова предпочитам да не го коментирам.

– Какви очаквания имате по отношение на работата си в TV7?

– Аз съм изключително благодарна за отношението, което срещнах и от ръковорството на TV7, и от хората, с които ще работя. Приятно съм изненадана от голямата амбиция на екипа. Стартират нови проекти. Надявам се да допринеса за това сферата, в която ще работя – прогнозата за времето, да е с нова, различна визия и да е изключително интересна за зрителите.

Инфо: BNews.BG

 
По темата: ,