Бракът на „Дарма и Грег“ оцелява всяка вечер по bTV Comedy!

Как да оцелее бракът? Научи се от Дарма и Грег по bTV comedy

„Дарма и Грег“ ( Dharma & Greg) е американска телевизионна ситуационна комедия. Знаменитата поредица на ABC (1997-2002) се завърта в ефира на bTV comedy на 20 май от 18.00 часа. Ще се излъчва по това време всяка делнична вечер. Повторенията са от 14 часа от понеделник до петък.

Дарма (Джена Елфман) е дъщеря на вече поостарели и поулегнали хипита, Грег пък (Томас Гибсън) e син на богати сноби – републиканци от Сан Франциско. Двамата се женят скоропостижно в Лас Вегас още на първата си среща. Животът им като семейство е изпъстрен с всички нюанси на понятието конфликт. Но както е казал мъдрецът – противоположностите се привличат. Шоуто ни прави свидетели на безкрайните им разправии, но и компромиси, които предприемат и двамата в името на оцеляването на семейното гнездо и горещото чувство, което ги свързва.

Повечето от епизодите са снимани в или в близост до Сан Франциско.

Като «дете на цветята» Дарма учи Грег да търси щастието в преживяванията, а не в печеленето и трупането на пари. Родителите й (Аби и Лари) не я пуснали на училище и я обучавали у дома. Ето защо тя има сериозни пропуски в познанията си за света, литературата и общуването с непознати. Но за чувствата, езика на сърцето и щастието знае много. Дхарма, както се изписва името на героинята в оригинал, означава универсален закон за живота, правило, според което животът трябва да бъде изживян. Някои разклонения на индуизма тълкуват Дхарма като чистата истина.

Животът на Грег преди женитбата му е бил прекалено конвенционален, включително и харвардското образование. Той все още се шашка от ексцентричните постъпки на жена си, от свободния й начин на разсъждение и общуване. Но по душа е добряк и желае да научи за живота това, което не може да бъде овладяно в студентските аудитории, нито в разговори с досадни моралисти като родителите му…

Сред основните персонажи на сериала са Кити – майката на Грег (Сюзън Съливан), баща му Едуард (Мич Райън), майката на Дарма – Абигейл (Мими Кенеди) и баща й – Лари (Алан Ракинс). Приятелката на Дарма е Джейн (Шей Д’Лин), а близкият приятел на Грег е Пийт (Джоел Мъри).

Сериалът включва 5 сезона с общо 119 епизода.

 
По темата: