Бразилия по Travel Channel – в месеца на Световното по футбол

Ново по Travel Channel – юни 2014

В ЕУФОРИЯ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ В БРАЗИЛИЯ
Премиери през юни по Travel Channel

През юни Travel Channel отбелязва единението на най-големия фестивал на спорта със страната, която въплъщава духа на карнавала, като демонстрира това, което прави Бразилия толкова динамична и привлекателна дестинация.

ТОВА Е БРАЗИЛИЯ
Премиера в понеделник, 02 юни, от 20:00 ч.

С нарастващия интерес към Световно първенство по футбол през 2014 г. родената в Бразилия австралийка Фернанда де Паула се отправя към родното си място, за да преоткрие корените си. В Бразилия всички са абсолютно луди по футбола и страната разполага с богато мултикултурно многообразие, което резонира във всеки бразилец, с който Фернанда се среща, включително готвачите, музикантите, художниците и обикновените работници. Разпростираща се на над осем милиона квадратни километра, Бразилия е също толкова внушителна, колкото и величествена. От огромната Амазония на север до каубойската култура на Гаучосите на юг – това е една страна със страстни хора и незабравима природа. Фернанда пътува из тази огромна страна, за да представи храната, футбола и културата, характерни за 12- те града, които са домакини на мачовете. Еуфорията около второто по ред домакинство на Бразилия на световното първенство по футбол не може да бъде по-голяма. Когато националният отбор играе футбол, цялата нация се фокусира върху играта и сърцето и е на игрището. От неспирните удари на барабаните в афро-бразилската столица Салвадор до плаващите села на Амазонка, Фернанда се среща с хората, които изпълват всекидневния живот в Бразилия със същата страст.

БРАЗИЛСКИТЕ УЛИЧНИ ФИЕСТИ НА АНДИ БЕИТС
Премиера в понеделник, 09 юни, от 21:00 ч.

Анди Бейтс пътува до Бразилия – една страна, в която храната, продавана по улиците, е също толкова разнообразна, колкото и културата. Обикаляйки надлъж и нашир из тази огромна страна, Анди се натъква на всякакви видове вдъхновяващи хранителни примеси и стилове, които той използва, за да придаде нов привкус на собствените си зашеметяващи творения. Пътешествието му започва от Рио де Жанейро, който се счита за най-известният град в Бразилия – тук всичко се свежда до храната на плажа. След като опитва уругвайски сандвич с изобилие от различни видове месо, първият по рода си вегетариански бургер на Рио де Жанейро и някои близкоизточни, овкусени с подправки, леки закуски, Анди се вдъхновява да създаде свое собствено „топящо се в устата“ агнешко ястие. Човек не може да дойде до Бразилия и да не се включи в празненствата, така че Анди посещава втория по големина фестивал в Паринтинс. Както всички разумни веселяци, и той избира вкуса на една от най-необичайните улични храни от Мингау – ястие подобно на овесена каша, което посетителите на фестивала ядат, за да заздравят стомаха си! По време на неговото пътуване – също като неспирните звуци на самбата под ударите на барабаните – храните и ароматите никога не свършват, карайки Анди да създаде някои от най-великолепните си ястия. Време е за парти!

БОРБА ЗА БАГАЖ
Премиера в понеделник, 09 юни, от 21:30 ч.

„Борба за багаж“ се завръща с нашите непримирим купувачи като всеки от тях продължава да се опитва да надхитри останалите с все по-изкусни маневри и да предложи по-висока цена. Всички те – Били, Марк, Сали и Лорънс – искат да забогатеят от раз, откривайки находката, на която човек може да се натъкне само веднъж в живота си. До появата на такъв подобрен фонд за ранно пенсиониране обаче, те трябва да увеличат максимално печалбите си от всеки търг чрез двойно по-бързо натрупване на приходи за повишаване на паричните си резерви за следващия търг. Най-важната част от тяхната работа е да могат да оценят огромния набор от изделия, които печелят, и да знаят къде да ги занесат, за да получат най- добрата цена. От стари комикси до мистериозни скулптури, от класически модели Корвет Стингрей до специализирано военно оборудване – най-малко обещаващите находки понякога могат да донесат най-високи печалби. Наддаването е интензивно, както винаги, а докато напрежението нараства, личното съперничество понякога може да вземе връх над участниците в търга. Борбата продължава с пълна сила!

ОПАСНИТЕ КАФЕЕНИ ПОЛЕТА
Премиера в неделя, 01 юни, от 20:00 ч.

Любителят на приключенията Тод Кармайкъл се завръща, за да обиколи „Опасните кафеени полета“ в своето търсене на редки сортове кафе на някои от най-опасните места на планетата.

Кармайкъл основава своята компания през 1990 г. само с няколко долара в джоба си; сега бизнесът му доставя кафе директно от земеделските стопанства за някои от най-добрите главни готвачи и хотели в Америка. Неговите известни клиенти са готови да платят стотици хиляди долари, за да се сдобият с кафе, което може да се нарече изключително и уникално. Но снабдяването с толкова специално кафе изисква Кармайкъл да пътува до някои от най-опасните места в света. Пътувайки до амазонските джунгли на Бразилия, планините на Непал, конфликтните зони в Гватемала, управляваните от наркокартели райони на Мексико и забранени части на Тайланд и Мианмар, Кармайкъл научава как да се справя с необикновени и опасни сценарии и как да оцелява в трудни условия. В своята мисия Кармайкъл се сблъсква с всичко – от насилствени наркокартели, които вече са убили един от неговите ключови лица за контакти, до рискован пешеходен мост с дължина няколко мили, окачен високо в Хималаите. Независимо дали спи под камион, за да не бъде открит от магистрални обирджии, или наема пилот на изтребител от бившия Съветски съюз, за да го отведе дълбоко в планините със свръх лек самолет, Кармайкъл поема премерени рискове, за да донесе на клиентите си най-добрите кафета в света. Приключенията на Кармайкъл са много по- силно въздействащи от всяко кафе, което той може да намери.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАГАДКИ
Премиера във вторник, 24 юни, от 20:00 ч.

Дон Уайлдман е водещ на поредица от специални предавания, които разглеждат загадките и интригите, свързани с някои от най-известните сгради в света.

Започвайки от Смитсоновия институт – най-големият музей и научноизследователски комплекс в света – дълбоко в хладилен склад Дон открива скандалния произход на една част от облеклото, която разтърси света на модата: бикините. В Бъкингамския дворец – официалната резиденция в Лондон и административен център на британската монархия – Дон проучва наподобяващия крепост екстериор на двореца и открива средствата, с които безочлив нарушител е успял да извърши едно от най- големите в историята нарушения на кралската сигурност. А с разкриването и на интересни факти за Ватикана и Лувъра става ясно, че най-големите загадки често могат да бъдат скрити на видно място.

ТРУДНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ
Двойна премиера в събота, 28 юни, от 18:00 ч.

Когато братята мотоциклетисти Колин и Райън Пайл завършват своята рекордна обиколка на Китай през 2010 г., те мислят, че това ще бъде последното им голямо приключение заедно. Но скоро след това те се връщат отново на пътя – този път за едно изтощително пътешествие из Индия. В рамките на 54 дни те се опитват да изминат 14 000 км, пътувайки по някои от най-опасните пътища в света, преминавайки през пустини и планини по време на проливните дъждовни бури и в почти непоносима топлина. Посещенията на някои забележителни места, сред които великолепният Златен храм в Амритсар, необичайният храм Карни Мата в Дешнок и мястото на просветлението на Буда в Бодая, предлагат известно облекчение от постоянните опасности на пътя. Водени и вдъхновени от удивителните хора, с които се срещат по пътя си, те също така научават, че почти нищо в Индия е такова, каквото са очаквали да бъде. В „Трудни пътешествия: Индия“, Колин и Райън подлагат своите възможности на нови изпитания в едно откривателско пътешествие, за каквото повечето хора могат само да мечтаят.