Бригада нов дом еп. 9 27.04.2017 с онлайн видео – Иван, Валентин и Милка Такеви

Мария Силвестър връща българка у дома при семейството й

Този четвъртък, 27 април, социалното рилити „Бригада Нов дом” ще разкаже на зрителите на bTV една история за изключителната връзка между баща и син. Екипът на предаването ще се опита да събере едно семейство след дванадесет години раздяла, а Мария Силвестър ще надмине себе си с изненадата, която подготвя.

Иван и Валентин Такеви се справят сами с предизвикателствата на съдбата вече повече от десетилетие, след като Милка – съпругата на Иван, заминава да работи в Испания, оставяйки Валентин да се грижи за болния си баща. Тогава той е едва на 12 години и му се налага да порасне буквално за една нощ, да прекъсне училище и да започне да работи. Милка не може да се върне при тях, тъй като се налага едновременно да се бори с левкимията и да работи, за да им помага финансово. През годините двамата мъже се сблъскват с много трудности, но обичта им един към друг ги държи заедно и им помага да се справят с проблемите. Вече на 24 години Валентин също е станал баща, но майката на детето му е избягала в Англия и не му дава да вижда дъщеря им. Основната причина за това е, че нейното заможно семейство смята дома на Такеви за недостоен за отглеждането на дете.

Иван и Валентин обитават двуетажна къща, на която само първият етаж е пригоден за живеене. Домът им не е ремонтиран повече от 12 години. По стените на банята „има всичко друго, но не и плочки”, както се изразява Иван, а бойлерът може да гръмне всеки момент. Мебелите в хола са на възрастта на Валентин (24 г.) и голяма чат от тях са счупени, а в кухнята, където спи Иван, дори леглото му не е здраво. Петнадесетте минути, дадени им от Мария да си съберат багажа, се оказват напълно достатъчни, тъй като почти всичките им вещи са стари и непотребни.

Бригадата на Караджов ще се опита да сбъдне мечтата на семейството – да живее в китен и весел дом, достоен както за отглеждане на дете, така и за спокойни старини. Задачата ще бъде по-трудна от всякога, непредвидени усложнения забавят майсторите и Мария, но те са решени да работят денонощно ако трябва, за да влязат в срок. Дали „Бригада Нов дом” ще се справи и този път, дали ще изпълнят мисията си да съберат едно семейство, което само е сънувало отново да бъде заедно, зрителите на bTV ще разберат на 27 април от 21:00 часа.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук или тук

Снимки от епизода –