Брутални хайки и хулигани: очаквай „Рос Кемп за бандитите 3”

Рос Кемп за бандитите 3 – гледай по Discovery Channel

В третия сезон на забележителните документални епизоди, чиято премиера ще се излъчи по Discovery Channel на 14 февруари 2010 г. от 22:00 ч. Рос Кемп продължава своето разследване в света на най-опасните банди и посещава най-критичните точки на планетата. Той се среща с бруталната хайка Ярди в Ямайка – остров, с най-висока стойност на убийствата в целия свят. Карибската мечта бързо се изпарява, след като Рос получава опит от първа ръка в ямайското гето и разучава връзката на бандите с местните политици и мотивацията, която стои зад кървавите престъпления.

Рос Кемп също прекарва известно време с буйните футболни хулигани в Полша, където всъщност е неговата първа среща с европейските банди. Той се присъединява към елитната полицейска трупа, която ескортира известна банда до футболен мач и се потапя дълбоко в темата, разкривайки връзките на бандата Нео-Нази с престъпността в отдалечена изоставена област на страната.

Рос Кемп пътува и до Колумбия, където следва нови полувоенни банди, издържащи се от диларство и опериращи в един от най-опасните и буйни зони на света. Рос има уникалната възможност да надникне в мислите на убиец и да разпита хората, засегнати от престъпленията и тези, които са се опитали да се изправят срещу безмилостните убийци.

Във финалните епизоди, Рос ще разкрие криминалните групи в Източен Тимур, довели страната почти до крах. Повече от 70% от младежите в Тимур се смятат за свързани с бандите, които са не само символ на екстремна несдържаност, но също са известни със своите странни ритуали и необичайни смъртоносни оръжия.

Оставете на Рос Кемп да ви отведе в свят, в който не много граждани се осмеляват да пристъпят!

Виж видео от поредицата:

Епизод 1 Ямайка, премиерата ще се излъчи на 14 февруари от 22:00 ч.

Може би е изненадващо, че на красив карибски остров известен с реге музиката и слънчевите плажове като Ямайка, се извършват най-много убийства в света.

По-голямата част от престъпността се дължи на безскрупулни банди, с репутация на най-опасните в света, които са превърнали центъра на Кингстън във военна зона, където дори полицията и Отделът за отбрана на Ямайка не смеят да пристъпят. За разлика от други банди, които Рос е посетил, ямайските Ярди са създадени от двете политически партии в страната, но с течение на времето се разрастват и излизат извън политическия контрол. 2007 г. е годината на изборите и от зашеметяващия брой убийства – 1 на всеки 3 часа от началото на годината, се предполага че ще бъде кървава.

Рос се впуска в търсене на връзката на бандите с политическите им покровители. Той пътува до Кингстън и до Крейгтаун, едни от градовете във вътрешността на острова, където всеки ъгъл се пази от М-16s и АК-47s.

С истории като тази на Карлтън, чиято бременна приятелка наскоро е застреляна, Рос разбира какъв е животът в гетото и дори вижда сценария в детайли като отива една вечер на патрул на границата. По-късно полицията го кани да ги придружи на операция за издирването на един от най-големите престъпници в Ямайка. По време на своето пътуване в подземното царство на Ямайка, Рос се убеждава колко опасен е градът. Рос е мотивиран от младежите, станали свидетели на престъпността в основното училище в Джонстаун и се среща с британския полицай Марк Шилдс, който се бори с бандите. За съжаление открива, че този проблем е изключително труден за решаване като се среща с ново поколение гангстери, които вече не участват в политическите битки, а са готови да продадат услугите си за най-добрата цена.

Епизод 2 Полша, премиерата ще се излъчи на 21 февруари от 22:55 ч.

В разследването на полския футболен хулиган, Рос за първи път се конфронтира с Европейските банди и разбира защо, тези полски хулигани са толкова опасни в Европа. Рос се гмурка в дълбокото и се присъединява към елитната полицейска трупа, която ескортира известна банда до футболен мач. По време на мача конкурентите се държат на срана един от друг. Използват се отровни газове и полицейски палки и Рос чувства пълния ефект, когато започва да коментира хулиганството. Малък забравен и потиснат град, наречен Горзо, е мястото, което Рос посещава, за да разбере повече за проблема с хулиганството. Там той сключва споразумение с бандата Нео-Нази, която го отвежда в последствие до местните хулигани. Борбите с опозицията са начинът, по който бандите се изправят срещу полицията по време на мачове. Рос има изключителен достъп до живота на членовете на бандите и става свидетел на бруталността на живота в зона с висока безработица и малко перспективи.

Епизод 3 КОЛУМБИЯ, премиерата ще се излъчи на 28 февруари от 22:55 ч.

Колумбия, страна синоним на престъпност, отвличания и кокаин, е в гражданска война през последните четири десетилетия. Партизански групи и консервативни парламентарни групи воюват в битка, издържайки се от диларство. Бандите са пионките в този конфликт, който Обединените нации описват като „най-лошата хуманитарна криза в западното полукълбо”. Рос Кемп пътува до Колумбия, за да се срещне с лидерите на тези групи. Както ескимосите и снега, колумбийците имат много думи за професионални убийства – „сикарио” е тяхната любима. Рос започва своето пътуване от Меделин, в миналото дом на накро картела на Пабло Ескобар и най-опасния град в света. Тук той среща Андрес, който е извършил своя първи удар на 10 г. възраст. Андрес показва на Рос плашещ пример за мисленето на убийците и дори води Рос в църквата, в която се моли преди да извърши убийство. Драматичната история на Андрес подсказва на Рос, че правителственият мирен процес, които наскоро доведе до демобилизация на полувоенните групи не е това, за което се смята.

Опитвайки се, да разбере повече за демобилизиращия процес, Рос се среща със старши командер, активисти и група смели майки, чиито близки на скоро са изчезнали.

Проучванията водят Рос до заключението, че полувоенните групи все още се контролират от Меделин и истинското доказателство за това идва след убийството на Джудит Вергара, участваща в кампания за защита на човешките права. След това Рос се отправя до красивия карибски град Картагена, който претърпява много поражения от местните улични банди. Той се среща с бандата Ел Диаблито (или малкия дявол) и шокиран открива, че полувоенните групи също излизат и извън страната. Той разбира, че майките на гангстерите всъщност плащат данък на полувоенните, за да не убиват синовете им.

Най-накрая пътуването на Рос приключва, когато той стига до скрито място, където се среща с някои от новите парламентарни лидери и си обяснява защо досега не е разбрал какво в действителност се случва в Колумбия и как оперират бандите там.

Епизод 4 Населението на Източен Тимур може да е най-младата нация в света, но също и най-бедната. Половината от децата са недохранени, същият брой възрастни не могат да пишат и четат и около половината от населението живее с по-малко от 30 пенса на ден. Десетилетия на брутално насилие са оставили Източен Тимур в окаяно състояние. Повече от 200 000 жители – около четвърт от населението – са били убити по време на трийсет годишната окупация от съседна Индонезия. По време на това бедствено отчаяние бандите се развиват с пълна сила, като се разрастват от групи по бойни изкуства, до банди, извършващи жертвоприношения – всички със своите кодове на честта и собствен арсенал от недодялани, но смъртоносни оръжия. Рос Кемп пристига в Източен Тимур и открива една нация на ръба. Пътуване с хеликоптер над Дили с представителите на Обединените нации му показва, пред какво голямо предизвикателство е изправена страната. От горе ясно се вижда пейзаж от изгорени постройки; проблемите през последните пет години са довели до разрушаване на 80% от инфраструктурата на страната. В кварталите в центъра на Дили, Рос се среща с „Сакрит Хартс” и „Севън севън” – две банди, водещи смъртоносен конфликт. Той вижда как новите членове са подложени на странни церемонии, в които „магически” корени са грубо имплантирани в гръдния им кош от лидерите на бандите, ръцете им се татуират с отличителни знаци, а новобранците се инжектират с отвари, които вярват, че ще ги направят непобедими. Рос се присъединява към ежедневните тренировки по бойни изкуства на бандата, става свидетел на странни ритуали, които изграждат философията им и се среща с лидера на бандата „Сакрит Хартс” – Хайме Хавиер Лопес и неговите последователи в градския затвор.

Обратно в кварталите, Рос вижда арсенала на бандите и наблюдава как те си правят стрели от скрап, завършващи със смъртоносна отрова, отнела много човешки животи. Тези оръжия са първобитни, но посещение в една от местните клиники показва, какъв разрушителен ефект имат тези оръжия. Рос се среща и с Дан Мърфи, американски лекар и ветеран от гражданското движение през 1960 г., който прекарва повече от десетилетие, работейки в страната. С насилие и без функциониращи полицейски сили, много смятат полицейските части на Обединените нации и Австралийските представители на корпуса на мира като единствените буфери срещу пълния колапс. Рос се присъединява към тежко въоръжения австралийски патрул, който обикаля най-опасните места в Дили, но проблемите на тази мисия са очевидни. Повечето жители на Тимур не обичат Обединените нации, обвинявайки ги, че са довели в страната им не само проституция, но и СПИН.

Рос Кемп е един от най-известните британски актьори със забележителна кариера в областта на театъра, телевизията и филмовата индустрия. Най-добре познат е от ролята си на суровия Грант Митчел от сериала на BBC „Жителите на Ийст Енд“, както и от ролите си в предавания на ITV и участието му в сериала „Максимална сила”, където ръковoди сценичен екип с участието на сержант Хено Гарви – упорит, но справедлив лидер на Червените сили.

Наскоро Рос получава международно отличие в областта на разследващата журналистика за документалните епизоди на предаването „Рос Кемп за бандите”, което спечели награда BAFTA за най-добра документална поредица за 2007 г.

Отново през 2007 г. поредицата „С Рос Кемп в Афганистан” отвежда Рос на фронтовата линия в Афганистан, за да разкаже своята лична история за британските воиници на война, проследявайки Британската армия, която се бори за мир в една от най-опасните военни зони в света.

Бъдещите постижения на Discovery с Рос Кемп в главната роля са „Рос Кемп за бандите 4”, „С Рос Кемп отново в Афганистан” и „Рос Кемп: В търсене на пиратите”.