БСП стартира онлайн радио Звезда – слушай сега

БСП вече си има радио в интернет. Медията се казва Звезда и може да се слуша на адрес radiozvezda.bg. Прощъпалникът на информационно-музикалните блокове бе на 2 април, а любопитни депутати от левицата тестваха тихо медията през таблетите си.

„Мобилната версия ще бъде готова до седмица“, каза за „Стандарт“ медийният секретар на БСП Антон Кутев. „Това е съвместен проект на Пи Арт Индъстри и пресцентъра на Българската социалистическа партия“, става ясно от сайта на медията. „Идеята на radiozvezda.bg е да дава гласност на новини, мнения и коментари, които застъпват социално ориентирани гледни точки за развитието на България и на Европа“, се казва още в представянето на онлайн радиото.

Очаквано радио Звезда ще е своеобразен информационен флагман и за евровота. Медията информира постоянно за всички срещи на кандидатите за евродепутати в рамките на следващите 5 дни. На сайта вече са публикувани интервюта на лидера на ПЕС и БСП Сергей Станишев, на новия лидер на комсомолците Вероника Делибалтова, на евродепутата Илияна Йотова, както и на кандидатите за евродепутати Петър Курумбашев и Достена Лаверн. От министрите с изява в радиото на БСП е вицепремиерът Зинаида Златанова. Целта е на сайта да се чуят и прочетат мненията на леви политици, интелектуалци, общественици, експерти, обясняват стратегията си червените.

Около Цветница екипът на радио Звезда тръгва на музикално турне из страната, научи „Стандарт“ от „Позитано“ 20. Обиколката ще подгрее същинската кампания на БСП за европейските избори. До седмица ще станат ясни и пътуващите поп и рок групи с турнето. Концертите на радио Звезда ще вървят паралелно с агитацията на кандидатите за евродепутати от „Коалиция за България“. От две седмици лично Станишев е дал депеша на своите да са непрекъснато при хората.

Можете да слушате Радио Звезда директно по интернет от адрес http://50.7.129.122:8214/listen.pls.

По инфо на агенция Стандарт нюз