„БТР“, „Сигнал“ и ТОМА свирят на регатата във Варна през май

ТОМА и бандата му забиват на регатата „Исторически морета“

Тома и момчетата ще се качат на Основната сцена на събитието в пристанище Варна на 22 май (събота)

Тази събота, 22 май, ТОМА и рок бандата му ще забият във Варна!!! Купонът ще е на Основната сцена на събитията, съпътстващи регатата „Исторически морета„. Тома и момчетата ще се качат за силна рок доза точно преди легендарните Сигнал. Рок героят ще взриви варненци с авторски парчета от албума си Герой (на музикалния пазар от Вирджиния Рекърдс), включително хит синглите Герой и Няма място в теб, плюс култови рок кавъри в нови аранжименти или всичко, с което студентът по молекулярна биология спечели симпатиите на публиката за титлата Мюзик Айдъл на България.

Този уикенд крайбрежната алея около пристанището в морската ни столица ще се преобрази в парти зона и през цялото време там ще има купон с диджеи и много бира. В регатата ще се видят уникални ветроходни кораби, невиждани досега у нас. Организатор на събитието е община Варна.

Междувременно Тома беше избран за едно от лицата на Converse. Култовата марка ще се грижи за стайлинга на младата рок звезда от тук нататък.

Повече инфо за регатата:

Стартът на първия етап от регатата за учебни ветроходни кораби „Исторически морета“ вече е даден в гръцкото пристанище Волос. В надпреварата от Волос до Варна стартираха 23 ветрохода от 17 страни. Етапът е разделен на две части – Волос-Дарданели и Босфора-Варна. Очаква се първите кораби да пристигнат във Варна на 20 май.

По време на петдневния престой на флотилията в Пристанище Варна, ветроходите ще бъдат отворени за посещения от 09.00 до 22.00 ч. всеки ден. Програмата на българската част от грандиозното ветроходно събитие предвижда парад на екипажите по централните улици на Варна на 22 май и награждаване на победителите в етапа пред входа на Морската градина, спортни състезания за екипажите, посещения на исторически и културни забележителности на града. На сцените, изградени на територията на Пристанище Варна и Морска гара-Варна, концерти в няколко последователни вечери ще изнесат групите „БТР„, „Сигнал„, ТОМА и банда и млади изпълнители от морската столица.

Спортната програма включва състезания по плажен волейбол, плажен футбол, гребане, плуване и дърпане на въже за екипажите. Специално внимание ще бъде обърнато на седемте практиканти в инвалидни колички на борда на британската фрегата „Tenacious“ („Упорит“). Те ще бъдат посрещнати от вицеолимпийската шампионка на гюле от Параолимпийските игри в Пекин 2008 Стела Енева, която ще ги запознае с фитнес-центъра за хора с увреждания във Варна. За тях са предвидени надпревари по спортна стрелба, плуване, петанка и др.

Върхът на ветроходната регата е в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В 13.00 ч. на 24 май започва Парад на ветрилата във Варненския залив. Стартът на етапа Варна-Истанбул ще бъде даден в 16.00 ч.

Патрон на регата „Исторически морета“ е премиерът Бойко Борисов, председател на организационния комитет кметът на Варна Кирил Йорданов.

Снимка: Virginia Records

 
По темата: