bTV Action победи bTV, БНТ и Нова – рейтинг

bTV Action вкара победен гол на всички национални телевизии в събота вечер

bTV Actionе най-гледаният канал в събота вечер, 24 май, от 21.45 до 00.30 ч., сочат данните на ГАРБ, които ползва рекламната индустрия. Спортното студио и прякото излъчване на финала на УЕФА Шампионска лига отредиха лидерското място на канала, който постигна гледаемост от 20.8% от аудиторията на възраст 18-49 г. (вж. графиките).

Освен безапелативната победа за зрителския интерес, тазгодишното издание на Шампионска лига поведе и в резултата от миналогодишното излъчване на финала между  Боруся Дортмунд и Байерн Мюнхен, като отбеляза 18% увеличение в броя зрители.

Специален гост в коментарното студио бе легендата на „Левски” Наско Сираков. След двубоя той не скри разочарованието си от играта на своите фаворити Реал Мадрид и убедително защити съдията за взетото от него решение за 5 минутно продължение. Преди финала на Шампионска лига, Наско Сираков даде ексклузивно интервю, което ще се излъчи на 26 май от 20.00 ч. в „Зона спорт” по bTV Action. В него футболистът ще говори откровено за отношенията си с Тодор Батков, Гонзо, Петев и Боримиров (който ще присъства в студиото на предаването) и ще обяви събития, които ще имат сериозно отражение върху „Левски”.