bTV Cinema продължава да „мачка“ БНТ!

Зрителят избира Силата да е с него

bTV CINEMA пак изпревари БНТ в съботната вечер

bTV CINEMA за втори път излезе пред БНТ в събота с премиерното излъчване на Eпизод III от „Междузвездни войни” – «Отмъщението на ситите». Това сочат данните на TVPlan/TNS за предпочитанията на зрителската аудитория на възраст между 18 г. и 49 г. през уикенда.

Преди една събота, на 27 февруари, младият канал bTV CINEMA отново остави зад гърба си половинвековната БНТ с Епизод I от сагата на Дж. Лукас – „Невидима заплаха”. Тогава обаче аудиторията, избрала джедаите пред Зимната олимпиада във Ванкувър, беше с по-ниска възрастова граница – 18-34 г. Сега тя е 18-49 г.

С пазарен дял от 8% сред тази аудитория bTV CINEMA се нареди на трето място в класацията на всички телевизионни  канали в слота 20-22 часа, директно след bTV и Нова ТВ.

В отминалата събота, в слота от 20 до 22 часа БНТ е излъчвала „Шоуто на канала”, bTV – „Пълна лудница” и „Отчаяни съпруги”, Нова – филма „Снайперист”, „Диема Фемили” – сериала „Князът и момичето”, „Диема-2” – „От местопрестъплението. Лас Вегас”. На 7-мо място е bTV COMEDY с шоуто „Големите имена в цирка”.

 
По темата: , ,