bTV маха Маги Халваджиян от „България търси талант“

bTV завежда дело срещу продуцента на „Господари на ефира” и „Пълна лудница”

Телевизията прекрати договора на Мъгърдич Халваджиян като лице на „България търси талант“

След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на Global Vision bTV да оповести договорите за предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница”, телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни. Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията ще заведе дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура.

На 12 април bTV се съгласи да участва в обща пресконференция с Global Vision, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени. Телевизията даде по-дълъг от обичайния едноседмичен толеранс за официална реакция от страна на продуцента, но до 21 април съгласие за предварително разкриване на договорите не постъпи в bTV. За медията това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин, освен в съда.

След като Мъгърдич Халваджиян не прие поканата на bTV да се оттегли достойно от всичките си съвместни проекти с телевизията, bTV прекрати едностранно договора му като жури на „България търси талант“ – във връзка с гореописаните факти,  заради многобройни договорни нарушения в качеството му на жури и на представляващ компанията Global Films, изпълнителен продуцент на „България търси талант“. Промяната е и в отговор на очакванията на зрителите на bTV, както и на цялата телевизионна индустрия, след некоректните публични изявления на Халваджиян срещу bTV през изминалата седмица, твърдят от медията.

Очаква се делото да бъде заведено за символична сума, вероятно за левче. „Целта на делото, което ще заведем, е не имуществено обезщетение, а да бъде установена обективната истина и да отговорим на клеветническите обвинения, които бяха изречени по наш адрес“, заяви пред „Стандарт“ Анна Горанова, директор „Правен отдел“ в bTV Media Group.

Твърде вероятно е на стола на Халваджиян да седне някой от актьорите – лица на bTV. Към момента се спрягат Калин Сърменов – Милото от „Седем часа разлика“, който вече беше гост-жури в шоуто. Сред останалите спрягани са Краси Радков от „Шоуто на Слави“, Асен Блатечки или Башар Рахал от „Стъклен дом“.

Парадоксалното е, че Маги Халваджиян, освен водещ, е и продуцент на „България търси талант“. Това означава, че той все още ще дърпа конците зад кадър, но няма да може да се появява в ефир.

До края на „България търси талант“ остават 11 предавания. Ако bTV успее да се освободи от Маги Малвадгжиян и като продуцент, от „Стандарт“ твърдят, че на негово място може да дойде Слави Трифонов.

„Не сме изненадани от решението на bTV”, обясни за Дартс нюз Ани Халваджиян от Global Vision. „Няма да се отрази добре на предаването, не е логично нещо, което върви, да се променя. От това ще пострадат най-вече зрителите. Да видим кой ще е новият член на журито. До лайфа трябва да стане ясно”, каза още тя.

По повод заявлението на медията, че е редно Маги Халваджиян да махне от ефира хитовия сериал „Седем часа разлика”, така както го бяха призовали преди десетина дни, пиар мениджърът заяви, че договорът им е действащ и те си го спазват. Топката остава в bTV. Обща пресконференция няма да има, компанията Global Vision ще търси правата си в съда.

Маги Халваджиян коментира създалата се ситуация пред агенция „Стандарт нюз“:

– Г-н Халваджиян, чувствате ли се разочарован, че Би Ти Ви ви маха от журито на „България търси талант“?

– Намирам това за нормално. Това е единственото, което могат да направят, и предполагам, че това ще ги накара да се чувстват значими.

– Вие ще се съобразите ли с тяхното желание?

– Да, няма друг начин. За „България търси талант“ аз имам индивидуален договор с Би Ти Ви като член на журито. Така че това е абсолютно в техните права. Това е единственото, което те могат да направят. И те го правят. Това също показва много неща.

– Ще искате ли от телевизията обезщетение или неустойки, че ви махат от „България търси талант“?

– Не. Ние ще си ги съдим по съвсем други параграфи. Аз не се махнах от журито, защото не можех да си наруша договора. Те имаха право да го направят и го направиха. Сигурно се чувстват големи и значими с това си действие.

– Вие участвате и в сериала „Седем часа разлика“. Там как вървят нещата, имате ли проблеми с телевизията?

– Сериалът се снима, излъчва се и върви. Той е копродукция – колкото е моя, толкова е и тяхна. Там нищо не могат да направят.

– Знаете ли кой ще ви замести в шоуто за таланти?

– Да, но няма да ви кажа.