bTV откри нарушения в „Господари на ефира“

bTV установи грубо неправомерно копиране на италианския формат Striscia la Notizia

Страховито съобщение от bTV Media Group, от късния следобед на 11 септември 2012 г.:

bTV Media Group установи, че въпреки уверенията на Нова телевизия, че няма да излъчва програма, която копира формата Striscia la Notizia, предаването „Господари на ефира”, излъчено на 10 септември, нарушава правата на „БТВ Медиа Груп” ЕАД по Закона за авторското право и сродните му права.

„БТВ Медиа Груп” ЕАД притежава ексклузивните права върху формата Striscia la Notizia и българската версия на предаването за територията на страната. Излъчването на предаване със съдържание, което копира Striscia la Notizia, без уредени права с правоносителите, е безпрецедентно за медийната практика в България, особено, когато нарушението е извършено от национална медия, каквато е Нова телевизия.

Във връзка с гореописаното нарушение и нерегламентирано използване на чужди права, днес bTV Media Group отправи претенциите си към Нова телевизия по официален път.

 

###

Край на съобщението. Няколко часа след разпространението му бе излъчен вторият брой на „Господари на ефира”.

Впечатление правят няколко факта:

– В шоуто бе излъчен ЕДИН-ЕДИНСТВЕН ТВ ГАФ . Предаването бе запълнено със – забавни новини; клипове, представени като смешни реклами; репортаж за измамник; танц на адреналинки; класация „На рояци точка ком“; забавни диалози между водещите.

– Освен единствения ТВ гаф (уловен по ТВ7) бяха излъчени „странни реклами” от неупоменати регионални телевизии. Рекламите изглеждаха толкова абсурдни, сякаш самият екип на „Господари на ефира” ги бе заснел;

– Във финалните надписи на предаването вече липсва ЕКИП МОНИТОРИНГ, който следи за гафове в ТВ ефира. Това индиректно означава, че „Господари на ефира” се отказват от ТВ гафовете като основна част от предаването.

Малко преди зверовитата заплаха на bTV, от „Господари на ефира” представиха „новото-старо шоу” и новите адреналинки, три на брой. Следва текстът.

„Господари на ефира“ се завърнаха с три нови адреналинки

„Господари на ефира“ направи на 10 септември своето завръщане в ефира на Нова телевизия. Точно в 10 вечерта двамата водещи Зуека и Рачков откриха десетия сезон на шоуто. С ефектно влизане, двамата прерязаха лента, на която пишеше „ЦЕНЗУРА“ и се запътиха към местата си през чисто новия декор с остатъка от буквите „УРА“ в ръце.

Голямата изненада на вечерта не се забави много и броени минути след старта на сцената изгряха новите Адреналинки. При това не две, а ТРИ!  За да е шоуто пълно, към обичайния комплект блондинка (КАМИ)-брюнетка (ВИКИ) вече се присъедини и червенокоса красавица (ПЕПИ).

В предаването за първи път бяха показани и изключително забавни и „креативни“ реклами от българските регионални телевизии. Във вторник вечерта пък започнаха и репортажите в неподражаемия стил на „Господари на ефира“. Видяхме първата част от поредица репортажи за алчен и изключително нагъл лекар от Перник, който иска пари от пациентите си, за да обори болнични, представяни пред ТЕЛК (трудово – експертни лекарски комисии). За това сигнализира зрителка на „Господари на ефира“, на която въпросният Д-р Танков – Председател на такава комисия, е поискал 200 лева „като на свой човек“… а в допълнение на парите и агнешко месо!!!

Как точно се е случило това ще видим в ексклузивен материал, а в продълженията ще чуем и какво обяснение даде Д-р Танков пред Боби Ваклинов и как се развива случаят като цяло.

 

А Д Р Е Н А Л И Н К И Т Е

 

БРЮНЕТКАТА ВИКИ

Виктория Кузманова  е на 23 години от София. Родена е на 23.06.1989 г. Висока е 174 см.

Като малка Вики е пяла във вокална група и е свирила на пиано, а с танци се занимава професионално от 2 години. Снимала се е в реклами, музикални клипове, филми, както и няколко пъти в „Пълна лудница“.

Учила е информатика, което е опровергава всички слухове за особените по характер, държание и външен вид хора, които се занимават с програмиране. Вики е усмихната и винаги заредена с енергия.

Освен с танци всеки ден, поддържа перфектната си форма с каране на колело и бягане. Учила е английски, испански, руски и… иврит!!! Има фобия от вода и от мравки. J

 

БЛОНДИНКАТА КАМИ

Камелия Аврамова е от Пловдив. Родена е на 29.11.1989 г., което за момента прави 22. Висока е 170 см. Ками е започнала да танцува на 16 години в хаус клуб в Пловдив и от тогава не е спряла. Описва се като искрен до болка човек, ужасен педант, който винаги подрежда и пренарежда, амбициозна и с дяволски инат. Най-смелото нещо, което е правила е да скочи във вода от 10 метра, за което получава овациите ни. Най-смущаващият момент в живота и пък е когато е трябвало да излезе на сцената на Х-фактор на първите елиминации от тренировъчния лагер и да изпее непозната за нея песен и… забравила текста след първите няколко думи. Но такива неща се случват, а пък и сме сигурни, че ако не музикална кариера, то в „Господари на ефира“ ще видим и помним нейни незабравими танци.

 

ЧЕРВЕНОКОСАТА ПЕПИ

Пепи Ялъмова е на 22 години, от София, но за разлика от другите две красавици е родена през 1990 г. и по точно на 25.04. Висока е 171 см. Тя е новото попълнение към обичайния дует „блондинка – брюнетка“ и определено се откроява с огнения цвят на косата си.

Пепи се занимава с танци от непоколебимо крехката 3-годишна възраст. Тренирала е професионално художествена гимнастика класически балет почти 10 години, а до ден днешен танцува всевъзможни стилове. Занимава се с дизайн и майстори собствени бижута. Умее да свири и на пиано. Знае английски и малко испански. Участвала е в различни ТВ продукции, а като малка се е снимала и в култовото „Лека нощ, деца“ J Не обича змии, за което не я виним.