Нов собственик на bTV – Time Warner, които работят с ТВ7!

bTV Media Group вече е собственост на „Тайм Уорнър“

По този начин започват да се появяват „допирни точки“ между bTV и TV7

Европейската комисия даде зелена светлина на сделката по придобиването на bTV от американския медиен гигант „Тайм Уорнър“. Световният лидер в кино-телевизионната индустрия става собственик на цялата медийна група CME (Central European Media Enterprises), която освен bTV Media Group притежава телeвизии в Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

Европейската комисия одобри сделката, след като се увери, че от нея не произхожда риск за създаване на монополни позиции във всяка еднa от страните където са телевизиите на медийната група.

Антитръстовaта европейска службa e контролиралa условията за телевизионни и филмови лицензи, както и разпространението на предавания, филми и реклами в условията на националните пазари за конкуренция.

Сделката бе представена на комисията в Брюксел на 8 май.

Новият собственик на bTV Media Group – „Тайм Уорнър“, е базиран в Ню Йорк и освен с кино и телевизионна дейност, притежава и голяма издателска империя. В орбитата на „Тайм Уорнър“ са каналите HBO и CNN.

Парадоксална се явява ситуацията, че в края на миналата година бе афиширана връзката между „скандалния“ напоследък, покрай протестите канал ТВ7 и CNN. В интернет дори плъзнаха спекулации, че „вече bTV и ТВ7 са едно цяло, което се очакваше“ (виж източник).

Учудващо е, че, действително, от фонда Alegro Capital, работещ с TV7 и News 7, са качили на официалния си сайт прес съобщение с марката „Turner – A TimeWarner Company“ – компанията, която вече е официален собственик на bTV.

 
По темата: