bTV търси „Гласът на България“ – външният вид е без значение!

Уникално за българската аудитория ТВ шоу, поставило началото на нова ера в музикалните формати по света, ще завладее и нашата страна тази година, съобщиха bTV Новините.

Шоуто The Voice Of…, пожънало огромен успех в Европа и САЩ, идва у нас с името „Гласът на България” и ще търси най-талантливия певец в ефира на bTV.

До участие ще бъдат допуснати само добри изпълнители, като гласът на кандидатите е единственият критерий, по който те ще бъдат подбирани първоначално. За първи път в историята на музикалните ТВ формати у нас това ще стане чрез кастинг „на сляпо”, като външният вид и поведението на кандидатите ще останат скрити за журито в първия етап от прослушванията.

Зрителите на bTV ще станат свидетели на изключително позитивно и професионално състезание между истински певчески таланти. Само качествени изпълнения ще бъдат допуснати до телевизионния кастинг на „Гласът на България”, като кандидатите с фалшиви, комични, нелепи или търсещи краткосрочна слава изпълнения няма да бъдат излъчени в ефира на bTV. Участниците сами ще избират песните и жанра, в който да се изявят, а менторите – четири големи имена в българската музика – ще участват в състезанието наравно с участниците. Менторите – „треньори“ ще се конкурират помежду си!

Продуцент на предаването е bTV, изпълнителен продуцент е „Седем осми”.

The Voice Of… е най-новият формат на Talpa Media, основана от световноизвестния продуцент Джон де Мол. Първото издание на шоуто в Холандия през 2010-2011 г. постига огромен успех, като увеличава почти тройно пазарния дял на телевизия RTL4 до 46,6%. Форматът предизвиква фурор и в САЩ, където върви в момента, като NBC изпреварва всички свои конкуренти през април. Тази година шоуто ще се излъчи в още 6 държави, а догодина в още 8.

Правилата накратко:

1) Шоуто ще покани четирима треньори, от различни популярни музикални жанрове – поп, рок, поп-фолк …. всички те ще преслушват участници, БЕЗ ДА ГИ ВИЖДАТ. Когато даден треньор хареса гласа на даден участник, той натиска бутона пред себе си и така избира този човек за своя отбор. ЗАЩО ТРЕНЬОРИ? Защото треньорите в „Гласът на България“ са най-известните музиканти на страната. Те няма да съдят и критикуват участниците, няма да ги унижават. Треньорите ще помагат на участниците да стигнат до победата!

2) Във втория кръг започват музикалните двубои, които ще се състоят ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН ОТБОР. Двама участници от един и същ отбор се изправят един срещу друг и се надпяват. Целта е най-добрите от отделните отбори да останат до края на шоуто.

3) В третия етап пресетите участници от РАЗЛИЧНИТЕ отбори се надпяват на сцената и зрителите избират победителя – „Гласът на България“! Кой ли треньор ще успее да избере и подготви новата звезда на страната?!

Повече подробности бяха съобщени в „Шоуто на Слави“ – изгледай внимателно видеото, за да предвкусиш колко грандиозен проект се задава!

Който иска да участва с подаване на документи по интернет, трябва да посети следния адрес – http://glasat.btv.bg/signup.php