Бутат „Господари на ефира“ и X Factor

Рушат „Аско Деница“ в Младост, „Господарите“ и X Factor бягат в Горубляне

Стана ясно защо най-доброто шоу за гафове в ефира – “Господари на ефира” ще излезе в двуседмична зимна пауза през месец януари. Досега предаването никога не е прекъсвало през зимата, а само е сменяло двойката водещи. Понастоящем причината е в смяната на студийния комплекс на Глобал Вижън/Фрейм и Глобал Филмс – „Глобал Рент“, който до сега се помещаваше в комплекса “Аско Деница” в столичния квартал “Младост”.

От началото на 2014 г. комплекс “Аско Деница” ще бъде демонтиран и съборен. В началото на миналия месец стана ясно, че турският гигант “Гранити Коза” е придобил терените на “Аско Деница” в кв. “Младост” в карето между булевардите “Александър Малинов”, “Андрей Ляпчев”, “Филип Аврамов” и “Йордан Милев”. В момента там освен “Аско Деница” се намират още “Кауфланд маркет”, хотел “Кабу”, ресторант “Хепи”, терен под наем на “Цирк Балкански” и търговски център “ГП”. От турската компания планират да съборят всички сгради и да построят мащабен луксозен жилищен и хотелски комплекс и спа. Строителството ще започне след февруари-март 2014. По тази причина договорите с наемателите са прекратени от началото на следващата година, което “изхвърли” продукциите на Хлаваджиан “на улицата”.

От “Глобал” вече са наели нов комплекс в бизнес център “Боила” в кв. “Горубляне” до автопарка, където ще бъдат прехвърлени студиата на продуцентската компания. За двете седмици пауза от “Глобал” ще демонтират и прехвърлят всичките си декори и техника на новото място. Така, от началото на следващата година “Господарите”, “Ол Инклузив” и “Х фактор” вече ще имат буквално нов дом.

През годините в комплекса на “Аско Деница” са се реализирали освен “Господари на ефира” също и “Като две капки вода”, “Пълна лудница”, първите два сезона на “България търси талант”, “Имаш поща”, “Великолепната шесторка”, “Сладко отмъщение”, “Пълна промяна БГ”, “Всичко по 10″, “Море от любов”, както и две предавания за вече несъществуващата телевизия “Utilisima”. От “Аско Деница” стартира и телевизия TV7 в самото си начало, там тази година се снимаше и вторият сезон на “X Factor”.

Инфо: BGTVnews.wordpress.com