CBS Reality показва живота в затвора

Ново по CBS Reality – май 2014

МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ (Сезони 1&2)
(NURSES)
От 19-ти май – всеки делничен ден по ДВА ЕПИЗОДА в 07:50, 14:05 и 19:05, продължаващ и през следващия месец, с повторение през уикендите по ДВА ЕПИЗОДА в 13:40 и 19:30

В динамичния завладяващ сериал „Медицински сестри“ никога не знаете какво ще се случи в следващия епизод. „Медицински сестри“ описва грижата за пациентите на дежурния медицински персонал в натоварени болнични отделения. Сезон 1 започва с нощната смяна в Отделението за пострадали от инциденти и спешни случаи със старша медицинска сестра Гейвин ди Вайн, сред чиито пациенти са мъж, станал жертва на въоръжено нападение и пациент, направил опит за самоубийство. В приемното отделение на болницата е натоварено – леглата не достигат, общинската акушерка Джо Аркрайт изражда жизнено, красиво бебе, а операционната сестра Дениз Тейлър се подготвя за участие в гинекологична операция.

В сезон 2 ще станем свидетели на сигнал за тревога във връзка с изчезването на бебе от родилното отделение. За щастие се оказва, че това е било просто симулация на отвличане при провеждането на тренировка на Националната медицинска служба в Северен Бристол – единствената английска организация, оторизирана да провежда ежегодно такава тренировка, което прави родилното отделение на болницата в Саутмийд едно от най-сигурните в страната. На тригодишния Тео Смит, оглушал от три седмици, му присаждат ушен имплант за възстановяване на слуха, а медицинската сестра Майк Питърс се завръща в спешното отделение след продължителен отпуск по болест.

ЗАТВОР (Сезон 3)
(JAIL)
От 26-ти май – всяка делнична вечер по ДВА ЕПИЗОДА в 22:50 и 03:35, продължаващ и през следващия месец, с повторение през уикендите по ДВА ЕПИЗОДА в 23:40

„Затвор“ описва ежедневните взаимоотношения на надзирателите и затворниците в затворите на Съединените щати. Снимачният екип проследява затворническите служители по време на работа в Тексас, Лас Вегас, Калифорния и няколко други места за задържане в страната. Диапазонът на обвиненията към арестантите включва отравяне на населението, домашно насилие, умишлено унищожение, проституция, притежание на наркотици и злоупотреба. На дежурните служители се налага да се справят с крясъци, сълзи, физическа агресия, медицински проблеми, страдащи от ментални разстройства, както и с хора, които просто не гледат сериозно на задържането си. За щастие на надзирателите, те разполагат с ограничителни столове, предпазители срещу плюене, електрошокови палки и лютиви спрейове, които им помагат да издържат по време на дежурството си.

„Затвор“ предлага уникален поглед върху един свят, който обикновено е скрит от очите на обществото, свят, населен с реални и запомнящи се истории и личности. В сезон 3 ще видим две млади жени, намиращи се в общия сектор – и двете арестувани, но по съвсем различни причини.

Едната от жените е обвинена от своя хазаин в умишлено унищожаване заради това, че е отсекла маслиново дръвче, населявано от ято гълъби, които освен че са замърсявали околността с екскрементите си, са гнездили в стрехата на блока. След многобройни оплаквания до хазаина, жената решила да отсече маслиновото дърво, за да се отърве от досадните птици.

Другата жена е арестувана за “скитничество”. Тя признава на служителя Брейдо, че е била арестувана поне 200 пъти в различни населени места на страната. Доволна от себе си и от това, което прави, тя споделя, че намира клиентите си по Интернет.