Concha Buika е любимка на National Geographic – чакаме я в България!

Албумът на Concha Buika и Chucho Valdés в топ 10 на National Geographic – чакаме я в България!

El Ultimo Trago е сред десетте любими албума на 2009-а според научно-популярното списание. Критерият, според който са определени фаворитите, е един единствен и  „абсолютно субективен и ненаучен” – просто това са най-слушаните в офиса им през изминалата година. Сред останалите в челната десeтка са Justin Adams & Juldeh Camara, BLK JKS, Céu, Baaba Maal и др. За финал National Geographic казват, че El Ultimo Trago “наистина им е легнал на сърцето” и “това е може би най-любимият им запис за 2009г”.

Съвместният проект на Concha Buika и Chucho Valdés присъства и в класацията на американската радио мрежа NPR. Там заема достойно място сред десетте най-добри джаз албума за 2009, подбрани от аудиторията на NPR.

В момента испанската фламенко дива е на световна обиколка в подкрепа на албума. В България я очакваме на 17 април в Зала 1 на НДК. Организатори на събитието са BG Sound Stage с любезната подкрепа на посолството на Кралство Испания.

El Ultimo Trago се разпространява на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Чуй Concha Buika и Chucho Valdés: