D2 и Тома канят на July Morning на Витоша!

Предстои July Morning 2013 на Витоша с популярната група D2, Тома от „Мюзик Айдъл“ и водещ Денис Ризов. Това е първото по рода си събитие, което ще се проведе извън пределите на морските курорти. Посрещането на изгрева в планината ще се случи на 30 юни срещу 1 юли 2013 г. на Алеко. D2 ще започнат да забиват в 23 ч. Вход за събитието няма. До сутринта ще има и DJ, който по време на изгрева около 5.50 ч. ще пусне популярното парче July morning на „Юрая Хийп“.

Всички софиянци и гости могат да се качат на Витоша с лифта от Симеоново до Алеко. Той ще работи извънредно на 30.06.2013 г. от 18.30 часа до 21.30 часа и на 01.07.2013 г. от 06 часа до 12 ч. на обяд. За целта са предвидени преференциални цени на билетите – в едната посока 4 лв. През цялата нощ ще вървят и безплатни автобуси на градския транспорт от Хладилника. За хората с автомобили е предвиден безплатен паркинг на първа лифтова станция в Симеоново. Има и осигурена възможност за палатков лагер.

Организатори са Витоша ски и сноуборд училища със съдействието на Столична община. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Хижа „Алеко“ ще бъде отворена цяла нощ и ще може да се използва от посетителите.За търсещите екстремни приключения е предвидено изкачване на Черни връх с планински водачи по определени от тях маршрути.

Инфо: Агенция Стандарт нюз

 
По темата: