„Да бъдеш Джон Малкович“, „Секс гуру“ и още филми по Диема 2

20 юни, понеделник,21.00 часа
Вътрешни афери (Internal Affairs)
1990 / САЩ
Режисьор: Майк Фигис
В ролите: Ричард Гиър, Анди Гарсия, Лори Меткалф, Нанси Травис, Уилям Болдуин и др.
Жанр: Криминален трилър

Докато разследва случай на нарушение, детектив от отдела за вътрешни дела в полицията на Лос Анджелис разбира, че уважаван уличен полицай е въвлечен в сложна мрежа от криминални дейности.

21 юни, вторник, 21.00 часа
Харлемски нощи (Harlem Nights)
1989 / САЩ
Режисьор: Еди Мърфи
В ролите: Еди Мърфи, Майкъл Лърнър, Ред Фокс, Ричард Прайър и др.
Жанр: Криминална комедия

Собственикът на нощен клуб в Харлем през 1930-те години и осиновеният му син се опитват да се противопоставят на бял гангстер, който е решен да ги изкара от бизнеса.

22 юни, сряда, 21.00 часа
Белият зъб (White Fang)
1991 / САЩ
Режисьор: Рандал Клайзер
В ролите: Итън Хоук, Клаус Мария Брандауер, Сиймур Касел, Сюзън Хоган и др.
Жанр: Приключенски

Итън Хоук („Обществото на мъртвите поети“) играе млад мъж, който се опитва да изпълни предсмъртното желание на баща си – да намери злато в коварната долина Юкон. Невероятното му пътешествие започва, когато среща опитен златотърсач (Клаус Мария Брандауер), който води младия Джак към повелята на баща му. По пътя Джак открива сродна душа, която ще промени живота му завинаги… невероятният вълк Белия зъб. От опитомяването на вълка към опитомяването на дивото, той трябва да намери смелостта да овладее страховете си и да стане мъж в това впечатляващо приключение!

24 юни, петък, 21.00 часа
Да бъдеш Джон Малкович (Being John Malkovich)
1999 / САЩ
Режисьор: Спайк Джоунзи
В ролите: Дейвид Финчър, Джон Кюсак, Камерън Диас, Джон Малкович и др.
Жанр: Комедия

Най-сетне филм за всички, които са искали да бъдат… някой друг.
Крейг Шварц (Джон Кюсак), недооценен кукловод, започва работа като чиновник на 7-ия етаж и половина в административна сграда. Отегчен от 10-годишния си брак с Лоте (Камерън Диас), той се влюбва до уши в красивата Максин (Катрин Кийнър), която не отвръща на чувствата му.

Съкрушен, Крейг се връща в стаята си, в изблик на ярост удря един шкаф с папки и открива таен проход. Тъмният, влажен тунел го поглъща и Крейг осъзнава, че току-що е открил пътя към едно уникално преживяване – да бъде Джон Малкович! Той се превъплъщава в Джон Малкович. И това е едва началото.

25 юни, събота,00.10 часа
Нощна доставка (Overnight Delivery)
1997 / САЩ
Режисьор: Джейсън Блум
В ролите: Рийз Уидърспун, Пол Руд, Сара Силвърман, Кристин Тейлър и др.
Жанр: Романтична комедия

Те имат 24 часа, за да спрат пакет, да предотвратят бедствие… и да се влюбят.

Рийз Уидърспун и Пол Ръд участват в тази нестандартна романтична комедия за колежанин, който, вярвайки, че приятелката му му е изневерила, изпраща остро писмо, за да прекрати връзката им с доставка на следващия ден (Overnight Delivery). Скоро след като Уайът (Ръд) изпраща писмото обаче, разбира, че не е бил прав. Сега той и най-добрата му приятелка – стриптийзьорката Айви Милър (Уидърспун), се състезават с един изключително решителен куриер.

26 юни, неделя, 18.10 часа
Секс гуру (Guru)
2003 / САЩ
Режисьор: Дейзи Фон Майер
В ролите: Джими Мистри, Хедър Греъм, Мариса Томей, Майкъл Маккийн, Даш Михок и др.
Жанр: Комедия

Младият учител по индийски танци Раму Гупта (Джими Мистри) тръгва за Ню Йорк в търсене на слава и богатство, но в крайна сметка започва работа като сервитьор в индийски ресторант. При една среща с красивата филмова звезда Шарона (Хедър Греъм), неопитният Раму е объркан за духовен лидер…. Гуруто на секса… и внезапно се превръща в знаменитост. Славата обаче си има цена и Раму трябва да избира между сполетялата го известност и нарастващата любов към красивата Шарона.