Да осмислим награди „Планета“ – победители и подробно инфо!

Тази година призовите статуетки отидоха при…

Преслава – “Певица на годината” и “Албум на годината”:

Награда за Дебют на 2004, награда за “Песен на годината” в три поредни години, награда за “Албум на 2008″, три статуетки в категорията “Певица на годината” – това е Преслава. 2009-та бе поредната успешна година в нейната кариерата, а с тазгодишната си награда за “Певица на годината”  Преслава е звездата, станала носител на титлата в четири поредни години.

За втора поредна година най-продаваният албум от каталога на музикална компания “Пайнер” (”Пази се от приятелки”) е дело на съвместната работа на композитори, тестописци и аранжори с една от най-успешните певици през последните няколко години, Преслава. Това е втората статуетка, която певицата получава в категорията “Албум на годината”, след като миналата година албумът й “Не съм ангел” бе обявен за златен по продажби.

Илиян – “Певец на годината”:

Поредица от хитови самостоятелни и дуетни песни; Повече от успешно участие в националното турне “Планета Дерби 2009″; Многобройни участия в страната и чужбина – безспорно 2009-та бе най-успешната година в неговата кариера.

Милко Калайджиев – “Песен на годината” за “За да те забравя”:

12 години на музикалната сцена, 11 издадени албума, стотици участия във и извън пределите на България, и първа награда за Милко Калайджиев от Годишни музикални награди на телевизия “Планета”. “За да те забравя” – безспорният хит на 2009-та година носи първата награда в кариерата на  Милко Калайджиев.

Камелия- “Видеоклип на годината” за “Оргазъм”:

Винаги различната и провокативна Камелия отново е безспорният олимпиец в категорията за “Най-добър видеоклип”. Това е третата поред награда за певицата в тази така престижна категория. През 2002-ра награда й донесе видеото към песента “Залеза и зората”, а през 2008-ма отличен като най-добър бе видеоклипът “Фалшива кожа”.

Емилия – “Най-артистично присъствие на изпълнител във видеоклип” за “Харесва ми”:

През 2003-та чаровната Емилия спечели наградата за Дует с песента “Безумна любов”, която изпълни с Нидал Кайсар. След убедителното си представяне в българския видеовариант на филма “Хубава жена”, тази година Емилия печели първата си награда за артистично изпълнение във видеоклип.

Андреа –  “Най-прогресиращ изпълнител на 2009:

Съвсем заслужено статуетката за “Най-прогресиращ млад изпълнител” отива в ръцете на темпераментната Андреа. Освен, че спечели сърцата на феновете със своите хитове, певицата стана популярна и далеч извън границите на България с група “Сахара”, която създаде заедно с Кости Йонита. Миналата година първото им съвместно парче “Само мой” им донесе наградата за “Дуетна песен на 2008″.

Анелия – “Поп хит на 2009 за “Обичам те”:

Една от най-обичаните певици на телевизия “Планета”, Анелия, издава първия си албум “Погледни ме в очите” през 2002 година. Само две години по-късно тя печели първата си награда за “Албум на годината” с “Не поглеждай назад”. Суперуспешният й проект с Миро “Завинаги” през 2007-ма носи на Анелия наградата за Дуетна песен и Видеоклип.

Джена – “Баладичен хит на 2009 за “Кой си ти”:

Това е третата награда за Джена от Годишни музикални награди на телевизия “Планета”. Преди две години тя спечели наградата за Дебют на годината, а на Годишните награди за 2008-ма й бе връчена Специалната награда за посланик на българската музика зад граница. Тази година награда й носи чувствената балада “Кой си ти”.

Елена – “Дискотечен хит” за песента “Още”:

Безспорно 2009-та е най-успешната година за Елена. И тя отново й носи награда. През 2006-та дуетната й песен с Живко Микс “Тук и сега” бе обявена за “Дует на годината”, а миналата година Елена грабна престижната статуетка в категорията “Песен на годината” за тоталния хит “Първата последната”.

Преслава и Константин  – “Дуетна песен на 2009 за “Не ми пречи”:

През изминалата година едни от безспорните ветерани в категориите “Певец” и “Певица” на годината създадоха две от най-запомнящите се дуетни песни на 2009-та. Баладата “Не ми пречи” е песента, която им носи първата съвместна награда от Годишните музикални награди на телевизия “Планета”.

Пепи Христозова – “Фолкорен изпълнител на 2009:

Това е първата награда от телевизия “Планета Фолк” в кариерата на Пепи Христозова. Певицата произхожда от семейство на музиканти, завършила е музикалното училище в Широка лъка, специалност народно пеене. До момента Пепи Христозова има два самостоятелни албума, издадени в музикална компания “Пайнер”.

Роси Пейчева – “Фолклорен албум на 2009 за “Пъстра плетеница”:

Албумът с автентични фолкорни песни “Пъстра плетеница” носи втората поред наградата за Роси Пейчева, връчена от телевизия “Планета Фолк”. Миналата година, като самостоятелен изпълнител, тя направи своя дебют сред лауреатите и спечели наградата за “Фолклорен изпълнител на 2008-ма”.

Със специални награди бяха отличени…

Ивана – “Певица на десетилетието”:

В журналистическото гласуване участваха 25 водещи български медии – вестници, списания, радиостанции, телевизии и интернет сайтове. Ивана е избрана за Изпълнител на десетилетието 2000-2009 със 17 гласа от вестниците “24 часа”, “Труд”, “Стандарт”, “Експрес”, “Будилник”, списание “Нов фолк”, “Жената днес”, “Блясък”, “радио Сигнал Плюс”,  радио “Веселина”, радио “Вероника”, Българска национална телевизия, BTV, PROBG, телевизия “Планета”, сайтовете Dir.bg, mp3-bg.com.

Глория – “15 успешни години на сцената”:

Музикална компания “Пайнер” връчва престижната статуетка “15 успешни години на сцената” на певицата, безспорно доказала своя талант, чар и харизма – Глория. Неслучайно Глория е коронована за “Примата на попфолка” от фенове и музикални експерти. Глория – 15 успешни години на сцената!

Райна и Мария – “Оригинално медийно присъствие”:

Тази година наградата за Оригинално медийно присъствие си поделят две чаровни и  талантливи дами. Признанието печелят: победителката в първия сезон на “VIP Dance”, Райна, която показа, че освен прекрасна певица е и отлична танцьорка, и строгият, но справедлив член на журито на “Music idol 3″, неустоимата Мария!

Галена – “Рингтон на 2009:

Наградата за Рингтон на годината се връчва за осми път, като досега е печелена от Камелия, Славка Калчева, Илиян, Галена и Ивана. Тази година наградата за втори път печели Галена за песента “За последно” – най-предпочитаната мелодия за Рингтон в България за 2009-та година!

Цветелина Янева и група 032 – “Любовна дуетна песен на 2009:

Радио “Романтика” връчва награда за любовна дуетна песен на 2009-та. Тази година тя отива в ръцете на Цветелина Янева и група “032″ за песента “Три минути”. Това е втора награда от телевизия “Планета” за младата певица, след като миналата година спечели в категорията “Дебют на годината”. Цветелина Янева е студентка в първи курс в специалността поп и джаз пеене.

Нелина – “Фолклорен хит на 2009 на радио “Сигнал плюс”:

Наградата за Фолклорен Хит на радио “Сигнал плюс” за 2009-та година е определена от слушателите на радиото. Избрана е сред 480 фолклорни песни. За втора година Нелина печели тази награда, и то с песен от репертоара на Недялка Керанова. Песента на Нелина”Намислил Стоян” е фолклорният хит за 2009-та на радио “Сигнал +”.

Есил Дюран – “Традиция и новаторство”:

Песента “Леле, Яно” в изпънение на Есил Дюран е авторска композиция на Борис Павлов, в която модерното звучене умело се допълва от автентични елементи от българския и турския национален фолклор. Есил Дюран споделя, че песента най-добре изразява нейната същност, тъй като съчетава в себе си ориенталското, балканското и европейското.

Бони – “Посланик на българската музика зад граница през 2009:

За първа година Бони е носител на Наградата за Посланик на българската музика зад граница за изключително успешните си концертни изяви през 2009 година в много европейски страни. Освен в Белгия, Германия, Холандия, Гърция и Испания,  Бони е била специален гост и е радвала с песните си почитателите на хубавата музика и в Македония, Турция и остров Кипър.

Яница – “Песен със социално послание през 2009-та”:

За първа година телевизия “Планета” и “Пайнер мюзик” връчват специална награда за песен със социално послание. Съвсем заслужено признанието получава Яница за “Изгубени души” – песента, посветена на борбата с войната по пътищата в България. Освен със силния текст и мелодия на “Изгубени души”, Яница заяви своята социална ангажираност и с въздействащия видеоклип към песента, който докосна сърцата на зрителите у нас и в чужбина.

Илиян – “DJ хит в Планета Пайнер Клуб” за “Тупалка”:

Специалната награда на веригата “Планета Пайнер Клуб” за най-харесвана и най-хитова песен за 2009-та година се присъди на Илиян за тоталния му хит “Тупалка”.

Константин – “Хит на лято 2009 за “А-У”:

“Хит на лятото” е една от традиционните специални награди, които телевизия “Планета” връчва ежегодно. Не е тайна, че ако една песен спечели сърцата на феновете през лятото, тя се превръща и в един от тоталните хитове на годината. Тази година един от безспорните хитове на лятото безспорно бе “А-У” на Константин.

Инфо и снимки: Planeta.TV

 
По темата: ,