Да се смееш или да плачеш: Лили трябва да докаже, че знае нотите

Лили Иванова ще трябва да се доказва на изпит в консерваторията

Митко Щерев е подал иск в съда Лили Иванова да бъде изпратена на музикален изпит в Консерваторията или в Музикалното училище. Това съобщи композиторът за Bnews. Примата съди композитора за това, че той заяви, че тя не знае нотите.

Композиторът отвръща на удара, в очакване на делото за клевета, което примата на българската естрада заведе срещу него, допълва Bnews.bg.

Митко Щерев и неговият адвокат са подали иск до съдията по делото преди четири дни, в който се иска певицата да се яви на изпит пред Музикалната академия или Музикалното училище. С пращането на примата на изпит от съда обвиняемият композитор ще може да докаже тезата си, че Лили не познава нотите.

„Поисках изпитът да се състои от три части – начална трудност, средна трудност и четене по ноти за професионалист“, заяви Митко Щерев.

Лили Иванова съди композитора за 10 000 лева, заради твърденията му, че тя не знае нотите и пее на плейбек. С този изпит той цели да докаже, че думите му са истина.  Ако съдията уважи искането му, делото, което трябва да се състои на 15 април, ще бъде отложено.

Относно обвиненията му към примата, че пее на плейбек, Щерев сподели, че може да донесе в съда концертни и сценични записи на певицата, чиито диаграми съвпадат идентично.

Инфо: BLife

 
По темата: ,