Да те пратят за зелено сирене по Фиеста ТВ

Акценти от програмата на ФИЕСТА ТВ за седмицата от 10 до 16 октомври

Да те пратят за зелено сирене

Всеки някога е бил пращан „за зелен хайвер”. Какво е обаче да тръгнеш по дирите на зеленото сирене?  За да научат „Полуостровът на съкровищата” и Валери Нешов се качват нависоко, много нависоко. Там, където живее царският орел.

Не, зеленото сирене на Черни Вит, не се прави от орли. Прави се от овче мляко, а връзката между овцете и орлите е в хранителната верига: ако овцете спрат да пасат, пасищата ще обраснат и лалугерите ще изчезнат, а лалугерите са храна за орлите.

Може да сте гледали комедии в които италианците дават мило и драго за парче „ароматна” горгонзола, а на какво е готов Валери Нешов за парче зелено сирене от Черни Вит ще разберете от новия 11 епизод на „Полуостровът на съкровищата”. Тази събота от 12.00 и 20.30 и в неделя от 16.00 и 00.00 ч.

Бързи, смели, сръчни

Някои се учат да готвят с години, други като че ли са родени за шефове. Някои обичат битките и не позволяват на адреналина да подправя гозбите вместо тях. Какви качества са нужни, за да изблъскаш останалите и да станеш новия главен готвач на Америка?

В кухнята има място за различни стилове: на гладиатора и на невестулката, на тигъра и на дракона. На финала обаче ще остане само един. Не знаем кой ще е той, но знаем, че ще притежава железни нерви и устойчивост на стрес. Е, да … Също така ще трябва и да умее да готви.

Гледайте „Сражение в кухнята” – това не е реалити, това е синема верите – тук ще научим жестоката истина на професионалната кухнята. Ще бъде горещо, ще бъде напрегнато. Бъдете нащрек, жегата е зад ъгъла със „Сражение в кухнята”. Всеки уикенд от 12.30 и 22.30 ч.

Двама в кухнята

Ако пък сте убедени, че кухнята е място за хармония и красота, а не за борба – мисис Чайлд и мосю Пепен са вашите хора. Кулинарните законодатели ще ви преподават основния курс на френската кулинария – АБВ-то, което минава всеки, за когото готвенето е изкуство.

Между големите няма място за съперничество и боричкания. Напротив, царят хармония и толерантност, които ни карат да вярваме, че войната между половете е приключена. Така че освен на първокласна кулинарна работа, ще се радваме и на красиви взаимоотношения между прекрасни хора. На глътка чист въздух в пренаселения със злободневност ТВ ефир.

„Мисис Чайлд, мосю Пепен – кулинарна класика за всеки ден” гледайте през седмицата от 11.30, 17.30 и 21.30 ч.

 
По темата: ,