Da Vinci Learning премиера – Изследователи: Природата знае най-добре

Da Vinci Learning – програмни акценти януари 2017

 

Премиера

Изследователи: Природата знае най-добре – 27.01 в 20:05

  • Събота и неделя в 20:05 – двойни епизоди

Какво получавате, ако кръстосате копринена буба с паяк? Вещество, достатъчно силно, за да спре Джет 747! Това е само едно от невероятните изобретения в тази чудесна поредица, която показва как природата вдъхновява науката. Вижте рояци от роботи, механични щрауси и дрони водолази. Открийте как научната фантастика се превръща в научен факт с живи сгради, които имитират дървета, изкуствени мускули, които могат да ви направят супер силни и риби с броня.

Птиците са вдъхновили първите самолети, но как точно? В първия епизод от поредицата водещата Дани Уошингтън се опитва да открие връзката. Тя лети със самолет в близка формация, за да имитира пестящия енергия модел на летене на мигриращите птици, а накрая скача от самолет… В следващите епизоди Дани разучава „живата сграда“, известна като центъра Булит. Тази шестетажна конструкция имитира дърво, като сама си произвежда енергия, събира си вода и дори рециклира отпадъците си. След това водещата се опитва да разбере какво човечеството може да научи от другите видове. Тя разучава как рибите ни помагат да правим по-добри брони и как едно от най-смъртоносните същества на земята помага на самолетите да летят в мразовити условия. Предстои също да видите Дани да се качва на превозно средство, което я отнася под водата и да изследва риф, пълен с живот, за да разбере как океаните вдъхновяват модерните технологии.

Всичко това е фантастично, нали! А може ли една отровна жаба наистина да помогне за спасяването на човешки живот? Разберете с Da Vinci Kids.