Да живееш със съпруг в кома – Весела Лечева при Иван и Андрей

Весела Лечева: Тъжно и тежко се живее със съпруг в кома

Вчера бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта, двукратната олимпийска шампионка Весела Лечева гостува в Шоуто на Иван и Андрей по Нова ТВ. Лечева не назова похитителите на съпруга си, но изрази надежда, че новото правителство ще има волята да ги разобличи.

Вече две години и половина Весела Лечева посреща в дома си, в седем часа сутринта медицински екипи – съпругът й, бизнесменът и съветник на президента Манол Велев, продължава да е в кома, след като през юли 2007 г. беше прострелян пред  офиса си в близост до „Орлов мост.”

„Тъжно и тежко се живее със съпруг в кома,” призна Лечева. „Тъжно е, защото той има нужда от много грижи. И е тежко, защото непрекъснато ме връхлитат спомени от живота ни заедно. Не спирам да му говоря. Казвам му, че го обичам. Разказвала съм му и за деня на покушението  – двамата никога не сме имали тайни един от друг, бяхме най-добри приятели.”

„Гнусни внушения,” така Лечева нарече обвиненията, които покойният радиоводещ и хроникьор на мафията Боби Цанков отправи към съпруга й. Приживе Цанков заяви, че Манол Велев е използвал някогашното си Радио Спорт като перачница на пари. „Да, съпругът ми беше собственик на радио Спорт. Това радио обаче беше закрито преди повече от четири години. Защо Боби Цанков не каза нищо тогава? С днешна дата обвиненията му звучат обидно и поръчково,” коментира Лечева.

Тя беше лаконична и по въпроса за идентичността на похитителите над живота на съпруга й. „Дори и да имам подозрения, не смятам, че трябва да ги споделям пред медиите. Тези, от които зависи разрешаването на случая знаят какви са моите съмнения.”

Лечева все пак вярва, че семейството й ще бъде овъзмездено. „Виждам, че правителството на Борисов има желание да се бори с престъпността. И дано желанието прерасне в нещо повече. Иначе Европейската комисия също ми дава надежда – покушението над съпруга ми е разглеждано като знаково за България престъпление.”

Мисли ли за бъдещето Лечева? Да, но засега отлага вземането на решения. Не знае дали ще напусне политиката. Продължава да твърди, че БСП, партията, на която принадлежи,  е в криза, че Сергей Станишев е позволил на Ахмед Доган да упрявлява по време на тройната коалиция и че водачът на социалистите е загърбил поддръжниците си.

„Липсват лидери, затова стоя встрани от политиката,” призна Лечева.

А може би тя е лидерът, от когото политиката има нужда? На този въпрос носителката на олимпийско сребро отговори йезуитски. „Бойко е национален шампион, а аз световен, значи мога да стана каквато си поискам.”

Инфо: BLife