Данчо Караджов и Преслава без скандали в „Гласът на България“

Данчо Караджов: Преслава е земно момиче, което не се е главозамаяло

Фронтменът на група „Сигнал“ Йордан Караджов похвали фолк певицата Преслава. Двамата и още Вики Терзийска и Миро са менторите във втория сезон на „Гласът на България“.

„Колкото и странно да ви звучи, чувствам се прекрасно, че до мен стои Преслава. Аз съм на 60 години, тя е на 28 години. Нищо не би могло да ме притесни, в какъвто и да било аспект. Тя доказа, че не е тази популярна личност в средите на поп-фолка, която лети по небето, а не стъпва по земята. Напротив, оказа се едно много земно момиче, което не се е главозамаяло от славата в този бранш и в този отсек от публика. И даже ми изпрати SMS, като ми благодари за хубавите думи. Няма да крия – стана ми приятно, защото ние там сме се наредили четирима души – Миро, Вики, Преслава и аз, като едно цяло. Дори чухме забележки, че са очаквали още на първия ден да се скараме, да се хванем за гушите. Защо? Ние какво делим? Напротив, ние сме там, за да съберем най-добре пеещите деца и да ги изпратим на финалите, на „живите“ концерти. Нищо повече. Помагаме си, когато някой от съответните кандидати не е за там, съобразяваме мненията си и ги уеднаквяваме и по този начин работим много добре“ – казва Караджов в интервю за inews.bg.

Музикантът не крие, че едва ли би намерил общ език с някоя от другите фолк звезди и и подчертава:

„Така че специално за Преслава искам да кажа следното – ако беше някоя друга, някоя от по-възрастните й колежки, които наистина не знам защо толкова много са се объркали, че са мегазвезди и т.н. В България такова нещо не може да съществува и няма. Безкрайно сме бедни, за да имаме мегазвезди. Може би щеше наистина да ми е неприятно да работя с някоя друга нейна колежка, защото сигурно нямаше да намерим общ език. А той идва оттам, че ние имаме някъде 32-33 години разлика. Сигурно съм по-възрастен от баща й, така че най-вероятно го има съответния респект. Първо – към годините ми, второто – към всичко онова, което съм оставил като култура в тази държава и имам малката претенция да е така“ – коментира легендарният рокаджия.

Данчо Караджов сподели радостта си, че у нас има много млади таланти, но изрази съжаление от факта, че след появата си в риалити формати, славата им е мимолетна и те не успяват да се реализират подобаващо.
„За съжаление, пак ще се повтори същото, което се повтаря всеки път. Има много пеещи деца. Разбира се, трябва да им се покаже някоя друга тайна от занаята. Но лошото е, че след като приключи всичко това, те ще трябва сами да търсят пътя. Защото никой не се ангажира да ги прави популярни и знаете ли, може би е по-добре. Защото хубост насила не става, както е казал българският народ.

Ок, ти ще го направиш медийна звезда за половин година, а след това какво правим?“ – пита се той.
Вокалистът на една от най-успешните рок банди у нас е категоричен, че трудностите пред всеки млад талант, който участва в музикални формати,предстоят след излизането от тях, защото трябва да се изгради собствен стил и репертоар.

„Всеки един изпълнител трябва да намери пътя си – дали с повече шанс или с по-малко, това е вече съдба. Ако не можеш да докажеш себе си, ако не можеш да направиш така, че да бъдеш харесван от тези, които те слушат и гледат, нищо няма да излезе, дори да пееш като Павароти. Затова си мисля, че такъв формат е много добър – за да покаже, че има такива деца и че по друг повод ще трябва да им се помага, а не така. Защото това според мене е по-лъжливият начин те да станат известни за няколко седмици. След тези седмици хората ще ги забравят, защото те искат продукт, а не да слушат как се пеят кавъри на популярни певци“ – обяснява именитият ментор в „Гласът на България“.

Инфо – Signal.bg
Снимка Данчо Караджов – Стоян Гребенаров

 
По темата: ,