Дарик 18 се завръща, Дарик радио с нова музика

Световните хитове от репертоара на ПРОФОН се върнаха в ефира на Дарик радио

ПРОФОН и Дарик радио постигнаха дългоочакваното от цялата българска аудитория съгласие относно използването на музиката, представлявана от дружеството, в програмата на Дарик радио и Дарик 18. Любимите хитове на слушателите отново звучат в ефира и на двете радиа.

След конструктивни преговори беше постигнато съгласие за най-важното – уникалният бранд на Дарик се нуждае от качествената музика, представлявана от ПРОФОН, и обратно – чрез Дарик музиката на членовете на дружеството достига до все повече хора. Дарик е важен партньор на музикалната индустрия в България, предвид дългогодишното му присъствие на българската медийна сцена като емблематично радио с национално покритие и силната му връзка с гражданското общество, доколкото е пространство за дискусии по наболели и актуални теми и проблеми.

„Радваме се, че постигнахме разбирателство в рамките на добрите конкурентни практики и че отново си партнираме с визия за бъдещето”, каза изпълнителният директор на ПРОФОН Ина Килева.

Докато течеше спорът радио „Дарик 18“ – 90 FM София и бивше „Сигнал+“ бе изцяло променено. То бе спечелило лиценз за младежка станция, но над година въртя стари шлагери. Промяната се наложи, защото твърде стари песни са лишени от такси за права и станцията избягваше задълбочаване на конфликта с ПРОФОН.

Преди да се породи спорът между двете компании „Дарик 18“ бе единствената станция в България, засипваща слушателите с ежедневни премиери. Дали форматът ще се завърне в столичния ефир – предстои да разберем.