Deep Zone и румънска звезда пеят на фестивал „Откритие“ във Варна

Deep Zone и Mihai Traistariu гост звезди на “Откритие”

Най-добрата бг група и най-продаваната румънска звезда ще представят свои парчета на „Откритие”. Тяхното участие в международния фестивал ще бъде съответно на 15 и 16 май след конкурсната програма. Двама от ключовите музканти в Дийп Зоун, Любо и Дидо, започват музикалната си кариера във Варна, откъдето са родом. Любимците на феновете на клубната музика са сред най-динамично развиващите се български състави, както и сред тези, които записват парчета с много родни звезди на поп музиката. Неотдaвна беше реализиран музикален проект и заснет клип на изпълнение на Диан Савов и екс вокалиста на Graviti Co. Явор, което се очертава да се превърне в един от най-слушаните родни хитове.

Михай Траистариу от своя страна е най-продаваният певец в Румъния. Той е продал над 1 500 000 копия. Дискографията му включва 10 албума, шест от които на групата, в която е участвал Valahia и четири солови. През 2010 г. ще излязат още три негови солови албума – The Best of Mihai, един албум с фолклорно звучене и Коледен албум. Освен в Румъния Михай записва и в 15 европейски страни, а сред лейбълите, с които има сключен договор са Sony Music, Warner Brothers, Jupiter Records, Epic, E.M.I и др. Неговата песен TORNERO, станала трета на Евровизия 2005 се превърна в хит по дискотеките и радиостанциите в цяла Европа. В родината си Михай Траистариу е учредил награда на свое име за млади изпълнители и помага на певци в началото на кариерата им да се развиват и записват песни.

Mihai Traistariu – Tornero @ Eurovision Final (Romania 2006)

Сред гостите звездите на „Откритие” в рециталната програма са включени и италианската звезда Силвия Мезаноте, израелската тв актриса и джаз изпълнителка Мира Ауад, заслужилата актриса на Беларус Инна Афанасиева, най-гласовитата българска певица Петя Буюклиева и  свежият дует Иван и Стани.