Ден на тангото в София – безплатни уроци и парти!

Тангерин представя: ДЕНЯТ НА ТАНГОТО

Клуб “Студио 5”, 11 декември 2011 г.

За осма поредна година година Тангерин организира в София честване на аржентинския Ден на тангото, 11 декември, което ще включва безплатни уроци по танго за начинаещи, прожекция на танго шоу, експозиция на картини, фотографии и аксесоари за танго и ще завърши с голямо танго парти с концерт на българската танго група Tan Go Go и демонстрации на български танцьори на танго. Тази година домакин на събитията по случай Деня на тангото ще бъде клуб Студио 5, чиито врати ще бъдат отворени през целия ден за любителите на страстния танц и музика.

11 декември е рождената дата на една от иконите на танго музиката – аржентинският певец и композитор Карлос Гардел, прочул тангото по света чрез своите изпълнения и участието си като звезда в няколко холивудски продукции. На същата дата е роден и един от големите иноватори в историята на тангото – цигуларят и композиторът Хулио Де Каро, който въвежда аранжимента в тангото и чиито последователи са преобладаващата част от съвременните композитори на танго. Отчитайки значението на тази дата, през 1977 г. 11 декември е обявен за Национален ден на тангото в Аржентина. През 2004 г. по инициатива на Тангерин, българската танго общност започва да отбелязва аржентинския ден на тангото, като всяка година Тангерин организира на 11 декември специални събития в сътрудничество с посолството на Аржентина.

През тази година всички събития по случай Деня на тангото ще се проведат на 11 декември в Студио 5 в НДК (вход А3) при следната програма: 

– Oт 14 ч. до 18 ч. – Открити въвеждащи уроци по аржентинско танго за всички, водени от преподаватели и клубове от София. Вход свободен.

– От 18.30 ч. до 19.30 ч. – Прожекция на прочутото аржентинско танго шоу Forever Tango. Вход свободен.

– От 20.00 ч. – Гран милонга – танго парти с концерт на българската танго група Tan Go Gо, музика от Златната ера на тангото, селектирана от DJ El Maquinista, визия на VJ tanguerin и шоу демонстрации на български танцьори на танго. Цената на билетите за Гран милонга е 10 лв. при предварителна продажба в мрежата на Тикет Плюс, чиито билетни каси са в Дюкян Меломан, супермаркети “Пикадили”, магазини “Техномаркет”, “Ориндж”, “Фотосинтезис” и други места в София. На входа в деня на събитието билетите ще струват 15 лв.

Паралелно с основната програма, през целия ден на 11 декември в Студио 5 ще могат да бъдат видяни картини с танго на художника Милко Матеев, фотографии на български фотографи танцуващи танго и ръчно изработени ветрила за танго на дизайнерката Таня Панайотова. Ще има и специален музикален кът на Дюкян Меломан, където ще могат да се купят или поръчат дискове с танго музика. Посетителите ще имат възможност да се информират къде в София се преподава и танцува аржентинско танго, а барът на Студио 5 ще бъде на разположение на гостите през целия ден.

Повече информация за събитията и участниците в тях има на официалния сайт на Деня на тангото в София – www.diadeltango.com.

Снимка: ScaccoMatto Grafica

 
По темата: