Ден преди евроизборите – последни дебати по ТВ2 от 18 часа


ДЕН ПРЕДИ ВОТА ЛИДИЯ ШУЛЕВА, ДЕСИСЛАВ ЧУКОЛОВ И ПЕТЯ СТАВРЕВА В ПРЯК ДЕБАТ ПО ТВ2

В последния ден преди решителния за България 7 юни, гости в студиото на „Лица от Новините” от 18.00 часа ще бъдат Лидия Шулева /Българска Нова Демокрация/, Десислав Чуколов /Атака/ и Петя Ставрева /Синята коалиция/.

Дали те ще бъдат сред 17-те евро-депутати, които България ще изпрати в наброяващия 785 места Европейски парламент предстои да се разбере.

За да „помогне” на зрителите на ТВ2 да вземат своето решение, водещият Георги Любенов ще попита гостите в студиото за задачите, които те ще си поставят като евродепутати; как може да се преодолее внушението, че сме втора категория европейци; има ли партии, които не защитават българския национален интерес; Синята коалиция повече печели или повече губи от обединението СДС-ДСБ; за политическото номадство; как можем да получим повече пари от ЕС, корупцията и т.н.

Болна тема за кандидат-депутатите се оказаха националния интерес и въпросът за доверието на избирателите. Те породиха размяна и на по-остри реплики между Лидия Шулева и Десислав Чуколов, който заяви, че „Атака са безкрайни” и че ще имат повече представители в ЕП от ДПС.

Шулева пък наблегна на факта, че НСДВ е партията, която е спечелила доверието на Европа, защото е имала доверието на хората и подчерта, че е важно ние българите да бъдем толерантни един към друг.

Водещият Жоро Любенов провокира своите гости, като ги прикани да довършат изречението „Изберете мен, защото…”. Петя Ставрева наблегна на факта, че вече 2 години е евродепутат и досега нейните действия показват, че тя работи за интересите на България.

Другата дама отговори, че тя ще се бори регионите в България да са равнопоставени както помежду си, така и с европейските, а Чуколов подчерта, че той и неговата партия ще отстояват само и единствено българския интерес.

Тримата участници в диспута отказаха традиционното право на всеки гост в края на предаването да зададе въпрос на един от своите опоненти. Те се обединиха около това, че интересите на България са най-важни, всичко останало е въпрос на механизми.

По традиция гостите получиха и карикатури, направени от художника Чавдар Николов.

„Лица от новините” – 6 юни 2009г., 18.00 часа

 
По темата: