„Денис и приятели“ представя хитовата премиера „Островът“


Ексклузивни кадри от снимането на филма “Островът” в „Денис и приятели”

Този понеделник шоуто „Денис и приятели” ще покани на гости българския режисьор Камен Калев. Той ще представи най-новия си филм “Островът”, чиито ко –продуцент е БНТ.

Буквално няколко часа след официалната му премиера, при Денис ще гостуват актрисата Бойка Велкова, продуцентът Ангел Христанов и изпълнителният продуцент Елица Кацарска.

Четиримата ще разкажат за процеса на заснемане на лентата и как точно са успели да убедят Летисия Каста да участва във филма.

Зрителите ще научат от тях и заради кой известен българин е имало идея в „Островът” да бъдат сложени специални субтитри.

Какво е да се работи с Камен Калев и как се е приел филмът му в Кан и на други международни фестивали- зрителите ще разберат в  понеделник от 23.05 ч.

Екипът на „Денис и приятели” ще срещне зрителите и с великия Михаил Белчев. Специално за предаването, г-н Белчев и група Ахат ще изпълнят една от най-нежните български песни – “От много, много отдалеч”.

Гледайте „Денис и приятели” този понеделник от 23:05ч. по БНТ1 !

Гледай видео запис от предаването онлайн.

„Островът” с премиера в Народния театър

Дългоочакваната премиера на новия филм на българския режисьор Камен Калев  „Островът” е след броени дни. Народният театър „Иван Вазов” в София ще отвари специално вратите си за нея в понеделник от  19:00ч.

На официалната премиера на филма, който е съпродуциран от БНТ, ще присъстват както актьорите, така и екипът на „Островът”- режисьорът на филма Камен Калев, композиторът Жан-Пол Вал, изпълнителният продуцент Елица Кацарска, Стефан Пирьов и актьорите: Туре Линдхардт,  Бойка Велкова, Михаил Мутафов, Руси Чанев.

Филмът „Островът” разказва историята на любовта на Софи (Летисия Каста) и Данийл (Туре Линдхардт) – това са главните персонажи във филма, чието пътуване до България за лятната отпуска остава незабравимо за цял живот. Жегата и малцината мистериозни обитатели на мястото силно влияят на настроението и развоя на събитията там. Островът постепенно изважда наяве техните дълбоко погребани страхове и това поставя любовта им на изпитание. За да го преодолеят, те трябва смело да скочат в неизвестното.

„Островът“ е реализиран от продуцентската къща „Уотърфронт”, в ко-продукция с „Chimney Pot” , „Film I Vast” – Швеция,  „Art Eternal – България”, Националния филмов център и БНТ.

Очаквайте „Островът” по кината от 14-ти октомври !